| Vesti | Ostalo | AMD je postavio Ahmed Jahija Al Idrisia u svoj izvršni odbor
Ostalo

AMD je postavio Ahmed Jahija Al Idrisia u svoj izvršni odbor

Ahmed Al Idrissi

AMD je objavio da je postavio Ahmed Jahija Al Idrisia (Ahmed Yahia Al Idrissi) u svoj  izvršni odbor na poziciju drugog predstavnika Mubadala Development Company. Jahia trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora Mubadala Industry, gde je zadužen za rastući portfolio Mubadala-e, koji uključuje metale, minerale, rudarstvo, alate i napredne materijale i proizvode. Pre angžovanja u Mubadala-i, Jahia je bio partner u McKinsey & Company gde je bio ko-lider u firminoj Osnovnoj Investicionoj kancelariji. Takođe je bio i upravni partner u McKinsey-evoj kancelariji u Abu Dabiu.

 

 

“Ahmedov dugogodišnji uspeh u McKinsey-u, njegove odgovornosti kao dela višeg izvršnog menadžmenta u Mubadala-i, kao i njegovo veliko iskustvo stečeno u mnogobrojnim upravnim odborima čine ga odličnim pojačanjem AMD-ovog izvršnog odbora”, kaže Brus Klaflin (Bruce Claflin), AMD-ov predsednik izvršnog odbora.

 

Ahmed Al Idrissi 02

 

Jahija se nalazi na upravnim pozicijama većeg broja upravnih odbora, uklučujući Emirates Aluminum, Guinea Alumina Corporation, National District Cooling Company (Tabreed), SMN Power Holding Company SAOG, SMN Barka Power Company, Al Rusail Power Company, i Jiangsu Suyadi Tancai Company. On poseduje master diplomu iz Nauke sa Masačusetskog Tehnološkog Instituta (MIT) u oblasti Mašinskog Inženjerstva/Strategije Proizvoda i inžinjersku diplomu Ecole Centrale fakulteta u Parizu. Dok je bio na MIT-ju on je bio nagrađen J.William Fulbright Foreign Scholarship Board nagradom za izuzetnu akademsku uspešnost.

 

Izvor: AMD


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar