• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[Kućište] Cooler Master HAF 932

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
CM HAF 932

Prvi je predstavnik Cooler Master HAF serije kućišta. HAF (High Air Flow) Sve više se pribegava ventilatorima velikog promera koji se okreću na malim brojevima obrtaja. Cooler Master HAF 932 poseduje čak tri takva ventilatora koja su sve samo ne standardnih dimenzija. Na prednjem donjem delu ovog kućišta, odnosno iza donjeg dela maske je pozicioniran 220 mm ventilator koji svetli crvenom bojom.


Zadatak tog ventilatora je da uvlači spoljni vazduh u samo kućište. Kako se ovaj ventilator okreće na samo 700 RPM, generiše niskih 19 dBA buke. Pored tišine, ovaj ventilator odlično hladi hard diskove koji su unutar kućišta pozicionirani bočno. Sam ventilator ima devet peraja. Inače, moguće je donji deo maske skinuti, a ne postoji filter protiv prašine, pa nas ovaj potez CM-a pomalo čudi. Sa desne bočne strane je pozicioniran još jedan 220 mm ventilator istih karakteristika, a razlika se svodi na to što ne poseduje LE diode i nije transparentan, već je mat crn. Takođe nema filtera, ali postoji rešetka koja služi kao zaštita od potencijalnog mršenja kablova sa perajima ventilatora. Ventilator ubacuje vazduh u kućište, a kako se ispostavilo, imao je veliki uticaj na manju temperaturu komponenti koje su pozicionirane u tom delu. Treći ventilator je identičan bočnom desnom i pozicioniran je na gornjem delu kućišta, a očekivano izbacuje topao vazduh van kućišta. Cooler Master se potrudio da napravi maksimalan protok, te je jedan “standardni” ventilator od 140 mm pozicioniran na zadnjem delu kućišta tako da izbacuje topao vazduh. I ovaj ventilator je ispratio trend tiho-hladne kombinacije pa se okreće na 1200 RPM, a proizvodi buku od samo 17 dBA.



U praksi se HAF 932 pokazao kao veoma tiho kućište! Pored toga, HAF 932 je pokazao i izuzetne performanse. Najveću zaslugu treba odati pre svega ventilatorima, ali ne i samo njima. Na bočnoj desnoj i levoj strani ovo kućište ima rebra koja takođe pripomažu luftiranju. Leva bočna strana raspolaže sa rupičastom rešetkom, na kojoj je moguće zameniti pomenuti 220 mm fan sa četiri 120 mm fana. Gornja strana je takođe rešekastog tipa, a postoji i mogućnost montiranja Cooler Master Aquagate MAX hlađenja zasnovanog na tečnosti. Ta mogućnost nas dalje vodi ka prednjem delu gornje strane na kome postoji polica za odlaganje mobilnog telefona, mp3 plejera i sl. Sama polica je obložena gumom i to će omogućiti da vaš mobilni telefon ne bude izgreban, ali ima i još jednu funkciju. Ispod gume se krije otvor za sipanje tečnosti, a rupa se podudara sa mestom na kome se nalazi otvor rezervoara Aquagate MAX hlađenja.




Na samoj ivici gornjeg dela se nalaze power i reset tasteri. Ovo je poprilično zgodno ako vam se kućište nalazi na podu. Pored toga Power taster je poveći, dok je reset dovoljno velik da ga namerno pritisnete, a nedovoljno velik da do toga dođe slučajno. U tom gornjem delu se nalazi i front panel sa eSATA konektorom, 4 USB 2.0 konektora, FireWire i audio konektorima za mikrofon i slušalice/zvučnike. Mesta se našlo i za dva indikatorska LED-a, od kojih je jedan power, a drugi hard disk pokazivač. Kućište poseduje 6 ležišta za 5,25“ uređaje, pri čemu se jedan od njih može transformisati u 3,5“ pomoću odgovarajućeg adaptera i prednje maskice koji se dobijaju u pakovanju. Montiranje 5,25“ je super lako, a skidanje maskica je jednostavno. Sam uređaj, recimo DVD drajv, pričvršćuje se jednim kilkom na dugme koje se nalazi sa strane. Jednostavnije i efikasnije nije moglo da bude. Ipak, sam sistem nije savršen pa je preporučljivo zašrafiti i optički uređaj sa druge strane, starim dobrom šrafovima ;).
Da bi se došlo do unutrašnjosti kućišta, dovoljno je rukom odviti šrafove stranica. Šrafovi imaju poveće izrezbarene glave, pa nije potreban alat. Sistem montiranja HDD-ova je dobro rešen, a dovoljno je izvaditi plastične fioke i montirati jedan od mogućih pet hard diskova.


Na donjem delu kućišta je moguće montirati napajanje i to je primarno mesto. Kažemo primarno jer postoji mogućnost montiranja još jednog napajanja u gornjem delu kućišta, ali u tom slučaju je neophodno skinuti 220 mm ventilator. Inače, u tom delu se nalaze i rupe za creva vodenog hlađenja. Ukoliko je napajanje gore, na dnu kućišta postoji mogućnost montiranja dva dodatna ventilatora prečnika 120 mm. U slučaju kada je dole, moguće je montirati jedan. Svidelo mi se i to što je donji nosač napajanja klizne prirode, pa ako vam je napajanje duže od standardnog, neće doći do “klackanja”, a i manje će biti vibracija, samim tim i manje buke. Sređivanje kablova u kućištu jeuvek boljka, a evo tek prvi put da se neki proizvođač koji je u velikoj meri zastupljen kod nas usudio da to uradi u serijskoj proizvodnji. Naime, rupe oko matične ploče postoje, pa je moguće sakriti sve kablove u poveći “pozadinski džep” koji se nalazi između lima na koji se montira matična ploča i desne bočne strane. Desna bočna strana HAF 932 modela je stilizovano ispupčena, a to automastski stvara i dublji džep ;)


Te ima još više mesta za skrivanje kablova, a dodatne plastične vezice koje dolaze uz ovaj model su plus.


Kako je HAF 932 masivno kućište, jer je izrađeno od čeličnog a ne aluminijumskog lima, postojanje nožica sličnih onima sa starih “silver series HiFi uređaja” je odlično rešenje. Time su se dosta smanjile vibracije, a neće ni doći do grebanja nameštaja, odnosno stola. Ako vam kućište kojim slučajem stoji na podu, u paketu se nalaze i točkići koji imaju kočnice, u slučaju da nemate potrebu da kućište stalno pomerate.

Finalna ocena

Ja sam HAF 932 uporedio sa sledećim kućištima, a sobna temperatura je iznosila 20C, sve je mereno sa termalnom sondom na unimeru, izuzev komponenata kao što su CPU, NB i sl, čije su temperature merene dobro poznatim softverskim alatkama


Kao što se da primetiti, HAF 932 je uglavnom bolji na testovima temperature komponenata unutar kućišta od svog ipak bolje organizovanog i prostranijeg saborca. To najverovatnije duguje bočnom ventilatoru koji ATSC 840 model nije imao. Istini za volju, ATSC 840 model bi se sigurno bolje pokazao u slučaju CF ili SLI grafičke postavke, jer poseduje podsistem za odvođenje toplote baš na delu gde se nalaze grafičke karte. Naime, takve grafičke karte najčešće imaju hlađenje turbinskog tipa (GTX260, GTX280, HD 4870, HD 4870X2 i sl). U svakom slučaju, HAF 932 se pokazao bolje u situacijama kada su “normalne” grafičke karte u pitanju.
Verovatno ste primetili da nisam uopšte komentarisali izgled ovog modela. On je na neki način kontraverzan i diskutabilan. Komentari su bili raznoliki, ali su se najčešće sveli na to da HAF 932 ima nekako “urbano vojni” izgled. Sviđao se ljudima ili ne, svi su bili jednoglasni u konstataciji da im se način, efikasnost i tišina hlađenja baš dopada. Ovaj model će biti veoma zanimljiv velikoj većini gamer-a i overclocker-a, jer je njima najbitnije da imaju dobro hlađenje. BigJoe je recimo HAF 932 okarakterisao na sledeći način: Možeš reumu da dobiješ ako duže držiš ruku unutra, a tiho je! :D :d :D
Najveća mana ovoga modela je zapravo to što nema filtere za prašinu. S obzirom da je reč o kućištu koje zaista ima velik protok i da je rupičasto, prosto je potrebno naći neko rešenje u borbi sa česticama prašine...MAda to u mnogome zavisi i od same sobe u kome se kućište nalazi ;)
:wave:
 
Poslednja izmena od urednika:

mINUS

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.353
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II [email protected] + Prolimatech Megahalems
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
SSD 840EVO 250GB, 2x1TB Samsung
Sound:
Audigy 4 + Altec MX5021 + Sennheiser HD555@HD595
Case:
CM HAF932 + Zalman MFC1 Plus
PSU:
Chieftec APS-750C Modular
Optical drives:
Pioneer DVR-216D 20x DVD-RW
Mice & keyboard:
MS Sidewinder + Logitech ultraX
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4
Sobzirom na to da sam trebao da uzmem CM690 a na kraju zavrsio sa HAF-om ja sam i vise nego zadovoljan.
Ljudima je cudno kada ga vide uzivo ovako glomaznog i rupicastog sa svim ovim ventilatorima i prvo sto iskomentarisu je tisina.
 
Poslednja izmena:

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Odlican review...Mislim da sam nasao potencijalnog favorita za novo kuciste:D
 

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Kakva užasavajuće velika gromada od kućišta :D

Dobar text, samo treba ispraviti prvu rečenicu ;)
 

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Kingston V+ 128GB|WD GREEN 1TB (Icy Box)| 160GB WD Passport
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Apple Magic Mouse|Apple Wireless Keyboard
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Snow Leopard 10.6.6 :)
Other:
Macbook White Unibody

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Hvala ljudi, reko nekom ce da koristi ;)
:wave:
 

Chabex

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.04.2009.
Poruka
653
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II X4 980 4GHz NB2600 - Thermalright HR2 Macho
Motherboard:
ASUS M5A97 Pro
RAM:
GSkill Ripjaws GBRL 2x4GB 1600 CL9@CL8
VGA & cooler:
Sapphire 380X Nitro
Display:
Samsung S2350/Panasonic plazma 42S30
HDD:
Samsung F3 1TB, WD Green 1TB, Seagate 250GB
Sound:
Audigy 2 / Musical Fidelity A1 / B&W DM602
Case:
CM 590
PSU:
OCZ ModXstream 600W
Optical drives:
Pioneer 215DBK
Mice & keyboard:
A4tech X-7 ,a tastatura najjeftinija za lupanje kad se iznerviram ;o))
Internet:
ADSL
OS & Browser:
win7 64
Other:
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Fin review, hvala. Bogami izgleda stvarno "high air flow" ;). Bio bi idealan za moju sobu bez klime, dolaze vreli dani a soba gleda na jugozapad :D
Meni se svidja kuciste skroz i hteo sam da ga kupim pre pola god otprilike ali sam se ipak odlucio na CM590 jer je mnogo jeftiniji a za moje potrebe sasvim ok.
 

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Fin review, hvala. Bogami izgleda stvarno "high air flow" ;). Bio bi idealan za moju sobu bez klime, dolaze vreli dani a soba gleda na jugozapad :D
Meni se svidja kuciste skroz i hteo sam da ga kupim pre pola god otprilike ali sam se ipak odlucio na CM590 jer je mnogo jeftiniji a za moje potrebe sasvim ok.
Hvala! ;)
Da, CM 590 je istinski best buy u svojoj klasi, odnosno cenovnom rangu. Imao sam ga jedno vreme ;) Uz par dobro rasporedjenih ventilatora moze da ima i zaista dobar protok!
HAF 932 je ipak klasa iznad...
:wave:
 

micri

Betmen
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.519
Rezultat reagovanja
155
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Rupa bez dna
CPU & cooler:
INTEL Core i5-13600KF/NZXT X73
Motherboard:
Asus Z690G-Gaming Wifi
RAM:
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL40
VGA & cooler:
AsRock RX6900XT OC Formula
Display:
BenQ EX2780Q/Hisense 65u8gq
HDD:
Seagate Firecuda 520 1tb/Seagate Firecuda 520 1tb/WD 3TB RED/WD 2TB Black
Sound:
Samsung Q800c/Sennheiser GSP670/JBL Flip 5
Case:
LIAN LI PC-O11D Mini TG black
PSU:
CORSAIR SF Series SF750 Platinum 750W
Mice & keyboard:
Corsair K95 Platinum/Razer Naga 2014/Glorious Model D Wireless
Internet:
Optika 400/80
OS & Browser:
W10
Other:
Apple iPhone 13 Pro Max 128GB/iPhone XS Max 64gb/Logitech F710/Sony Playstation 5 Disc
Ok je kucishte skroz samo shto ga ja nebih pazario jer mi se ne svidja izgled samo unutrashnjost poshto sam pocheo da gledam izgled tj mora sve lepo da izgleda :) sada kada vidim ovog SS-a sva druga kucishte su mi ruzna :)
 

SuperStarr

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
1.342
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD DA-C2 @ 3,66Ghz (1.4V) under Alpenföhn Broken
Motherboard:
DFI LANParty JR 790GX-M2RS @ 1,8Ghz
RAM:
4x 2Gb "Crne Dragane" @ 866Mhz CL5 1.95V
VGA & cooler:
PCS 6770 1Gb feat. Scythe Musashi + PAPST 12cm @ 5V
Display:
ASUS VW222U
HDD:
1x Maxtor, 3x WD, 1x Hitachi
Sound:
SB0460 feat. Creative Fatal1ty Gaming Headset
Case:
kinez čisto da zašrafim ploču da se ne krivi...
PSU:
ZM850-HP
Optical drives:
LiteOn always & forever :P
Mice & keyboard:
GA GM-M6800 & Microsoft Multimedia 1.0A
Internet:
Telekom ADSL 1Mbps
OS & Browser:
xDark W7 x64 SP1 /// Google Chrome
Other:
2x Doggy Dog ?
Nešto što bi meni bilo interesantno:
Da si odradio ovaj test temeperatura i bez ućišta, sa mašinom "na stolu"? :)
 

mcrazy

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.05.2009.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
W3520
Motherboard:
Foxconn Bloodrage
RAM:
3x2GB OCZ 1866
VGA & cooler:
GTX280
Display:
22'
HDD:
640GB
Case:
HAF 932
PSU:
HX750
Optical drives:
samsung
Mice & keyboard:
G15, G5
Radio sam ja svojevremeno kada sam tek kupio haf a i antec 900. U oba slucaju, temp su bile nize u kucistima.
 

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Nešto što bi meni bilo interesantno:
Da si odradio ovaj test temeperatura i bez ućišta, sa mašinom "na stolu"? :)
I mene je to uvek zanimalo...

U svakom slucaju, ako se ima pristojan airflow u kucistu, mora da bude bolje... ipak, cim nesto piri, odma' se primeti razlika, posto je pretpostavka da "na astalu" (ili, kod mene - na patosu :p) nema dodatnih ventova.
Ali, ako pak nema ventilacije... usijavanje u kucistu. Pogotovu sa nekom jacom grafickom/procesorom/vrelim NB-om..
 

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.959
Rezultat reagovanja
209
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 5800X3D / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Kingston Fury Renegade 1TB / Samsung 970 EVO Plus 1TB
Case:
Lian Li 011 Dynamic EVO
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Ma skoro nikad neće biti temperatura u kućištu dobra kao van njega... Sećam se ovog jadnog Maximusa, 42, 44C napolju, kad sam ga ubacio u kućište, ispod 55C ne silazi... Dobro, nije neko protočno kućište, ali opet...
 

mcrazy

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.05.2009.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
W3520
Motherboard:
Foxconn Bloodrage
RAM:
3x2GB OCZ 1866
VGA & cooler:
GTX280
Display:
22'
HDD:
640GB
Case:
HAF 932
PSU:
HX750
Optical drives:
samsung
Mice & keyboard:
G15, G5
Lepo gore napisah da je temp niza nego van kucista.
 

Chabex

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.04.2009.
Poruka
653
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II X4 980 4GHz NB2600 - Thermalright HR2 Macho
Motherboard:
ASUS M5A97 Pro
RAM:
GSkill Ripjaws GBRL 2x4GB 1600 CL9@CL8
VGA & cooler:
Sapphire 380X Nitro
Display:
Samsung S2350/Panasonic plazma 42S30
HDD:
Samsung F3 1TB, WD Green 1TB, Seagate 250GB
Sound:
Audigy 2 / Musical Fidelity A1 / B&W DM602
Case:
CM 590
PSU:
OCZ ModXstream 600W
Optical drives:
Pioneer 215DBK
Mice & keyboard:
A4tech X-7 ,a tastatura najjeftinija za lupanje kad se iznerviram ;o))
Internet:
ADSL
OS & Browser:
win7 64
Other:
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hmm to mora da zavisi od vise stvari, kakvo je kuciste i sa koliko ventova, koliko i kakvog hardvera ima unutra itd. Bas sam gledao pre neki dan, NB mi je hladniji kada je kuciste zatvoreno za 2-3 stepena nego kada su stranice skinute..
 

mcrazy

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.05.2009.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
W3520
Motherboard:
Foxconn Bloodrage
RAM:
3x2GB OCZ 1866
VGA & cooler:
GTX280
Display:
22'
HDD:
640GB
Case:
HAF 932
PSU:
HX750
Optical drives:
samsung
Mice & keyboard:
G15, G5
Sa sve ventilatorima, najvise zavisi od strujana vazduha. Ako se isti 'kovitla' u odredjenim predelima (moze da se desi da bude tacno iznad nb-a) onda neke temperature mogu da skoce.
 

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Ma skoro nikad neće biti temperatura u kućištu dobra kao van njega... Sećam se ovog jadnog Maximusa, 42, 44C napolju, kad sam ga ubacio u kućište, ispod 55C ne silazi... Dobro, nije neko protočno kućište, ali opet...
Pa kad si uzeo tu odvratnu klasicnu Cosmos-cinu... tihu :)... u ovoj sporty&sexy (supljikavoj :d) verziji toga nema :d:d:d

Salu na stranu... a jel' imas fan koji 'ladi bas NB ili on nema direktno hladjenje?
Meni je, upravo na NB-u, razlika bez problema po 15-ak stepeni...
 

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.959
Rezultat reagovanja
209
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 5800X3D / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Kingston Fury Renegade 1TB / Samsung 970 EVO Plus 1TB
Case:
Lian Li 011 Dynamic EVO
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Isto je bilo i u SilverStonu, a i u Cosmosu... Nemam dodatni fan na čipsetu, niti ću ga ikada imati. O tome su trebali da razmišljaju u fabrici, i da ga namontiraju sami ako misle da je hladnjak vruć, pa da ja kupim neku drugu ploču koja je pasivno hlađena :d
 

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Nešto što bi meni bilo interesantno:
Da si odradio ovaj test temeperatura i bez ućišta, sa mašinom "na stolu"? :)
To mozemo nekada kao zaseban test da uradimo ;) Tj da pri istoj sobnoj temperaturi merimo razlike kada je rachunar unutar kucishta i kada je van njega ;)
:wave:
 

Dekara

OC Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
575
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Stvarno dobro kuciste, imao sam prilike da se igram malo sa njim za vikned(zbog te masine nisam stigao na druzenje na adu:rolleyes:). Prilicno robusno a kada se dobro nakrca komponetama postaje bas teeeeesko, nemam neke vece zamerke na njega. Ne svidja mi se sto nisu uskladili boje lampica (plava) i ventilatora(crvena) na prednjoj strani. Koliko sam primetio kavezi za hdd-ove su dobro reseni pa se vibracije ne prenose na kuciste i ne stvaraju buku. Zavrsna obrada sasvim dobra ali moze i bolje :).
 

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Stvarno dobro kuciste, imao sam prilike da se igram malo sa njim za vikned(zbog te masine nisam stigao na druzenje na adu:rolleyes:). Prilicno robusno a kada se dobro nakrca komponetama postaje bas teeeeesko, nemam neke vece zamerke na njega. Ne svidja mi se sto nisu uskladili boje lampica (plava) i ventilatora(crvena) na prednjoj strani. Koliko sam primetio kavezi za hdd-ove su dobro reseni pa se vibracije ne prenose na kuciste i ne stvaraju buku. Zavrsna obrada sasvim dobra ali moze i bolje :).
Da ;)
Mogli su chak i da ostave mogucnost da recimo onaj crveni LED ventilator koji je pozicioniran moze po potrebi da se iskljuchi, tj. da LE diode ne svetle ;)
Recimo CM Storm Sniper ima tu mogucnost!
Kavez za HDD je genijalno i jednostavno reshen, a fioke u koje stavljash HDD ne prenose vibracije zato shto su uradjene od plastike, dok su sami shrafovi koje dolaze na rupe od HDD-a oblozeni gumom.
Zavrshna obrada se uklapa u cenovni rang ;)
Recimo ATSC840 ima daleko bolju zavrshu obradu, ali je i klasu inzad...
 

CooLa

I didn't ask for this
Učlanjen(a)
02.03.2009.
Poruka
1.277
Rezultat reagovanja
55
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Mainframe
CPU & cooler:
AMD ThreadRipper 2920X
Motherboard:
Asus ROG Zenith Extreme
RAM:
8x8 Corsair Vengeance RGB PRO @ 3600MHz
VGA & cooler:
MSI RTX 2080Ti
Display:
3x Acer Predator 27"
HDD:
2x Samsung 970Pro 1TB + 2xSamsung 850Pro 2TB
Sound:
Integrale
Case:
Phanteks Evolv X
PSU:
Corsair HX1200i
Optical drives:
LOL
Mice & keyboard:
Razer Blackwidow Chroma + Razer Mamba TE
Internet:
Orion 1Gbit
OS & Browser:
Windows 10
Other:
Alienware R13 R3
Moje sledece kuciste.... (Sad cekam animaN-a da mi kaze da kupim TFT prvo xD)
 

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
A4tech oscar X 748K i microsoft ergo natural 4000
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
ne znam kako mozes bez TFT-a ?
 

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.959
Rezultat reagovanja
209
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 7 5800X3D / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2
RAM:
32GB Geil Orion 3600Mhz
VGA & cooler:
XFX Merc RX6900XT
Display:
Dell S3222DGM
HDD:
Kingston Fury Renegade 1TB / Samsung 970 EVO Plus 1TB
Case:
Lian Li 011 Dynamic EVO
PSU:
ASUS ROG 750W Gold
Ovo su već zabrinjavajuće stvari...
 

micri

Betmen
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.519
Rezultat reagovanja
155
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Rupa bez dna
CPU & cooler:
INTEL Core i5-13600KF/NZXT X73
Motherboard:
Asus Z690G-Gaming Wifi
RAM:
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL40
VGA & cooler:
AsRock RX6900XT OC Formula
Display:
BenQ EX2780Q/Hisense 65u8gq
HDD:
Seagate Firecuda 520 1tb/Seagate Firecuda 520 1tb/WD 3TB RED/WD 2TB Black
Sound:
Samsung Q800c/Sennheiser GSP670/JBL Flip 5
Case:
LIAN LI PC-O11D Mini TG black
PSU:
CORSAIR SF Series SF750 Platinum 750W
Mice & keyboard:
Corsair K95 Platinum/Razer Naga 2014/Glorious Model D Wireless
Internet:
Optika 400/80
OS & Browser:
W10
Other:
Apple iPhone 13 Pro Max 128GB/iPhone XS Max 64gb/Logitech F710/Sony Playstation 5 Disc
Vrh