• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[Kućište] Cooler Master ATSC840

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
CM ATSC 840​
Jedno od najbitnijih stavki kada je hlađenje osnovnih komponenti računara u pitanju je kućište. Pre 15ak godina se ovom segmentu nije posvećivalo dovoljno pažnje, a kućišta su ličila jedno na drugo, iako su bila potpisana od strane različitih proizvođača. Gomila lima na jednom mestu, a malo entuzijazma u proizvodnji...Međutim, potreba korisniika za prostranim, elegantnim, dobro organizovanim, tihim ili pak kućištima kod kojih nije bio potreban alat, je rasla. Cooler Master je tih godina sigurnim i laganim koracima bez mnogo eksperimentisanja “zagazio u vode” proizvođača kućišta. Danas je taj isti Cooler Master inovator u ovoj sferi osnovnih hardverskih komponenti, a model ATCS 840 je sve samo ne obično kućište.


Koncept zvani ATCS


ATCS (Active Thermal Convection System) serija kućišta nije novina kada se priča o Cooler Master-u. Iz IT perspektive gledanja sad već davne 1999. godine, Cooler Master je prvi na tržište izašao sa kućištima potpuno izrađenim od aluminijuma. Modeli ATC-100, ATC-200, ATC-300 su predstavljali midi tower i full tower varijante ATCS koncepta, dok je model ATC-400 predstavljao rack-mountable varijantu kućišta. Ono što je krasilo ove modele je bio (za to vreme) dobar fabrički ugrađeni rashladni sistem u odnosu na standardna kućišta. Dobra organizacija ventilatora uz određena svojstva aluminijuma (o kojim možete pročitati više u zasebnom delu teksta) je ATCS seriji garantovao dobre perfomanse. ATCS 840 je otišao korak dalje i postavio nove standarde.


Svojstva aluminijuma

Svaki metal, odnosno materijal, ima određen koeficijent toplotne provodljivosti. Aluminijum je po tom pitanju dobar iz više razloga. Pre svega dobar je provodnik toplote, pa je bolje rešenje od standardnog čeličnog lima. Druga pozitivna stvar je to što mu gustina nije velika, te spada u lakše materijale, pa je veoma upotrebljiv za proizvodnju prostranih kućišta, koja bi u slučaju korišćenja čelika bila preteška. Malo je poznato da ESD šok (Electro Static Discharge) može prouzrokovati prestanak rada neke računarske komponente koja se nalazi u kućištu, a oklop od aluminijuma pravi efekat Faradejevog kaveza, te je uzemljenost komponenata na visokom nivou.


Specifikacije



ATCS 840 [konkretno]​

ATCS 840 model je predstavnik full-tower formata, a dimenzije ovog modela su zaista impozantne (243 x 583 x 630 mm. Ovakve dimenzije su u startu garantovale dobro hlađenje. Iako je najbolje ne raspravljati o dizajnu jer se ukus od osobe do osobe razlikuje (neko ga ima, neko nema :D), mišljenja sam da je ATCS 840 univerzalno lepo kućište, u najgorem slučaju transparetno za oko, odnono neupadljivo. Jednostavan dizajn blago zakošenih ivica u kombinaciji sa brušenim aluminijumom, predstavljaju ne “napadan“ izgled, ali ne ostavljaju ni utisak previše običnog dizajna. Jednostavno rečeno, lepo. ATSC 840 se prodaje u dve boje, crna i srebrna.


Kao i ostatak spoljašnosti kućišta, prednja maska je izrađena od brušenog aluminijuma, a vidljivo je čak šest ležišta za 5,25" uređaje. Poslednje ležište u nizu je kombinovano 3,5-5,25" ležište, a potrebno je skinuti ili dodatni adapter koji se nalazi u kompletu. Montaža 5,25” uređaja je jednostavna, a nije ih potrebno šrafiti već je dovoljno pritisnuti dugme koje se nalazi sa strane i uređaj će biti “zakočen”. Na donjem delu prednje strane, nalazi se stilizovani debeli aluminijumski lim, koji pored toga što daje “šmek” ima i funkciju zaštite filtera za prašinu. Sam lim i filter za prašinu se skidaju lako (plastične žabice), a iza samog filtera se nalazi ventilator prečnika 230 mm, koji je zadužen za ubacivanje vazduha u unutrašnjost kućišta. Pored ogromnog protoka vazduha, 230mm ventilator je u radu skoro pa nečujan jer je sertifikovan na 19 dBa, a broj rotacija u minutu je 700 . Ovaj “propeler” ima još jednu funkciju, a to je hlađenje dela kućišta predviđenih za hard diskove (HDD kavez). Kavez je okrenut tako da se HDD-ovi lako montiraju. Dovoljno ih je smestiti u plastične fioke i ubaciti u jedan od šest predviđenih ležišta. Lepo i elegantno rešenje koje je omogućilo i drastično smanjenje vibracija HDD-ova. Sa druge strane HDD kaveza je moguće montirati dva 120mm ventilatora koja bi u kombinaciji sa “230icom“ pravila push&pull efekat, za koji smo još davno konstatovali da je savršen.



Filter prašine se lako i brzo čisti, a obična pamučna vlažna krpa je više nego dovoljna. Inače, postoje još dva filtera za prašinu, a oba su pozicionirana na donjem delu kućišta. Jedan filter je pozicioniran tačno kod napajanja. Čak i kada je napajanje montirano, filter se lako da izvući i očistiti. Drugi filter se nalazi po sredini kućišta, a takođe je lako zamenjiv.


Inače, na tom mestu je moguće montirati jedan 120 mm ventilator koji bi takođe uvlačio vazduh u kućište. Mesto za glavno napajanje ovog modela se nalazi u donjem delu kućišta. To je uvek dobro rešenje jer napajanje onda koristi spoljašni hladniji vazduh, a ne onaj iz samog kućišta koji je već zagrejan. Kažemo “glavno napajanje“, jer je na ovom modelu kućišta moguće montirati i sekundarno. Postojanje te opcije možemo najlakše opisati kao potrebu korisnika za napajanjem nekog serverskog računara, radne stanice ili pak jednostavnom željom da neku komponentu zasebno napajaju (npr. CPU ili HDD). U slučaju da se odlučite za takav potez, morate skinuti jedan od dva 230 mm ventilatora koja su identična već opisanim frontalnim. Gornje “230ice” su pozicionirane tako da topao vazduh iz kućišta izbacuju.




Ako kojim slučajem želite da montirate vodeno hlađenje i za to postoji opcija, a rupe za creva su pozicioniane na gonjem delu kućišta. Gornji deo kućišta poseduje lepu zaštitnu mrežicu koja se lako uklanja odšrafljivanjem dva šrafa na zadnjoj strani kućišta. Pohvalno je to što nema potrebe za alatom (šrafovima se odvrću i zavrću rukom). Leva i desna stranica ATCS 840 modela su identične i nemaju proreze za ventilatore, ali pored svega navedenog to nije ni potrebno...Na gornjem delu, bližem prednjoj strani, se nalaze lepo dizajnirani power i reset tasteri, kao i signalne lampice. Iznad njih je “front panel“ koji se otvara pomoću Push&Popup mehanizma, a na istom se nalaze eSATA , 4 x USB 2.0 , IEEE1394 FireWire priključci, a tu su i audio konektori za mikrofon i slušalice, odnosno zvučnike. U svakom slučaju veoma prakitčno i efikasno rešenje.


Iznaneđenjima nikad kraja kada je CM ATCS 840 u pitanju. Odšrafljivanjem četri šrafa na zadnjoj strani kućišta možete omogućiti izvlačenje kompletnog “lima“ na koji se montira matična ploča. Sitnice koje “život znače“ su rupe na tom limu, koje omogućavaju montiranje back plate-a nekog CPU kulera bez skidanja matične ploče. Postojanje još jednog proreza, kod dela gde obično dolazi 24pin konektor za MB, je takođe pohvalno. Sve je tako definisano da je moguće uredno sakriti kablove iza matične ploče i time omogućiti još bolji protok vazduha u već “hladnom” kućištu.



Kako je napajanje pozicionirano dole može se lako desiti da vam kabl za napajanje CPU-a ne bude dovoljno dugačak, ali CM je mislio na to pa se u paketu nalazi i produžni kabl. U paketu dolaze i plastični kaiševi koji će vam pomoći da “ukrotite” kablove, a lepe se na željena mesta u kućištu pa je kabliranje još više olakšano. Još jedno inovativno rešenje je crna plastična kutija u koju je moguće montirati jedan 120 mm ventilator, a posle sve to instalirati na zadnjem delu kućišta gde se standardno nalaze grafička karta, TV karta, muzička karta i sl...Na samoj kutiji su ostavljena mesta za kablove pa sve deluje urednije, a ako se uzme u obzir da jedan ATi Radeon 4870X2 izbacuje dosta toplote, postojanje ovog rešenja može biti ogroman plus kada je hlađenje u pitanju. Na zadnjoj strani kućišta postoji i standardno mesto za 120mm ventilator koji dolazi u paketu.






Način testiranja

Test računar se originalno nalazio u Chenbro Gaming Bomb kućištu , pa konstatujte tabelu sa rezultatima u kojoj se našao i CM HAF932. Očekivao sam da će svaka komponenta biti hladnija, ali u toj meri ne. Sve je testirano na identičnoj sobnoj temepraturi od 22C, a održavanje te temperature je pripomognutno klima urađajem. Prilikom testiranja autor ovog teskta nije dozvoljavao da bilo ko drugi uđe u test sobu, kako se temeratura ne bi narušila usred još jednog grejnog tela, odnosno osobe. Prosečno ljudsko telo emituje toplotu kao sijalica od 100W, što bi u dužem vremenskom intervalu znalo da naruši test uslove, odnosno isti ne bi bili podjednaki za oba kućišta. Sve je testirano ukupno 4h (po 2h), a zapisivana je temperatura za svaku komponentu ponaosob i to isključivo kada su one u full load režimu rada.


Summa Summarum


Cooler Master ATCS 840 je kućište koje je prostrano, tiho, savršeno organizovano, lepo, lako se manipuliše sa istim... Inžinjerima Cooler Mastera treba čestitati. Cena od oko 250 eura možda jeste velika na prvi pogled , ali kad se sve sabere totalno je opravdana. Na kraju krajeva ATCS 840 kućište i nije namenjeno svakom korisniku, već najzahtevnijim.

animaN
 

Chabex

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.04.2009.
Poruka
653
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II X4 980 4GHz NB2600 - Thermalright HR2 Macho
Motherboard:
ASUS M5A97 Pro
RAM:
GSkill Ripjaws GBRL 2x4GB 1600 CL9@CL8
VGA & cooler:
Sapphire 380X Nitro
Display:
Samsung S2350/Panasonic plazma 42S30
HDD:
Samsung F3 1TB, WD Green 1TB, Seagate 250GB
Sound:
Audigy 2 / Musical Fidelity A1 / B&W DM602
Case:
CM 590
PSU:
OCZ ModXstream 600W
Optical drives:
Pioneer 215DBK
Mice & keyboard:
A4tech X-7 ,a tastatura najjeftinija za lupanje kad se iznerviram ;o))
Internet:
ADSL
OS & Browser:
win7 64
Other:
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Svaka cast za test, super odradjeno. Super je i kuciste, stvarno je odlicno meni se svidja ali previse skupo po meni, mada kao sto si i rekao nije bas za svakog, kome treba kupice ga :).
A ispada da HAF 932 j..e kevu kako je dobro sto se tice hladjenja tj. provetrenosti, jer je bolje u nekim segmentima - NB, GPU i hardove- i od ove grdosije ;)
 

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Hvala ;)

HAF je sa pomenutom konfiguracijom bolji, ali su to akademske razlike...;) ali je problem u tome shto HAF-a ipak ogranichavaju dimenzije, nema filtere za prashinu, buchniji je malo od ATSC modela. Naime, ako bi u HAF ubacio neku vecu matichnu plochu (za radnu stanicu), onda bi ATSC 840 pokazao pravo lice i bio bolji...Sve ima svoje ;) Cooler Master je veoma jasno distancirao ove proizvode.
Baci pogled na OVU temu, veoma je korisna i ima dosta uglova gledanja! Naravno, sam izvuci zakljuchke :)
:wave:
 
Poslednja izmena:

misticx

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
953
Rezultat reagovanja
20
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
MacBook 12" 2017
CPU & cooler:
AMD TR2 2920X @4.3GHz @ EK-FB ASUS X399 Monoblock & 2 x EK-CoolStream SE 360 @ Corsair LL120 RGB
Motherboard:
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM:
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
VGA & cooler:
ASUS GTX 1080TI STRIX GAMING @ EK-FC1080 GTX Ti Strix RGB
Display:
27" ASUS VG278Q 144Hz + 27" ACER V276HL + 27" LG 4K UK650-W
HDD:
Samsung 950PRO 512GB M.2 NVMe + 2x Samsung 860 EVO 1TB + 2x Samsung 850 EVO 250GB & QNAP 12TB
Sound:
Logitech Z-5500 Digital & Razer Mano' War 7.1 Wireless
Case:
Phantex Evolv X
PSU:
EVGA SuperNOVA 850 G2 850W
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
Razer Lancehead TE @ Razer Gigantus & Corsair Vengence K90
Internet:
SBB 100/10Mb
OS & Browser:
Windows 10 x64 Pro
Svaka cast,sjajno odradjen test ;)
Kucjiste mi se bas svidja kako izgleda i mislim da je sistem front panel connectors najlepse resen od bilo kog kucjista koje postoji.
 
Poslednja izmena:

illidan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
6.860
Rezultat reagovanja
3.340
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark
Motherboard:
asus proart b550
RAM:
g.skill trident z neo 32gb
VGA & cooler:
nvidia rtx 4070super founders edition
Display:
asus vg27aql1a
HDD:
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Sound:
ifi zen dac v2, presonus eris 3.5, akg k712 pro balanced
Case:
corsair 4000d white airflow, phanteks t30 fans
PSU:
be quiet! dark power 12 750w 80+ titanium
Mice & keyboard:
lamzu atlantis mini, kbd.fans tofu65 e-white
Internet:
optical cable
ljudi kada jednom uzmete full alu kuciste :) ostalo su igracke :D
 

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Velika mana je cena. Mogli su da urade nešto slično samo jeftinije.
Meni se materijal ne sviđa jer je težak za odrzavanje, mislim na brušeni aluminijum.
 

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Velika mana je cena. Mogli su da urade nešto slično samo jeftinije.
Meni se materijal ne sviđa jer je težak za odrzavanje, mislim na brušeni aluminijum.
To jeste :D ali jednostavno ne moj da ga pipkash :D
 

micri

Betmen
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.519
Rezultat reagovanja
155
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Rupa bez dna
CPU & cooler:
INTEL Core i5-13600KF/NZXT X73
Motherboard:
Asus Z690G-Gaming Wifi
RAM:
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL40
VGA & cooler:
AsRock RX6900XT OC Formula
Display:
BenQ EX2780Q/Hisense 65u8gq
HDD:
Seagate Firecuda 520 1tb/Seagate Firecuda 520 1tb/WD 3TB RED/WD 2TB Black
Sound:
Samsung Q800c/Sennheiser GSP670/JBL Flip 5
Case:
LIAN LI PC-O11D Mini TG black
PSU:
CORSAIR SF Series SF750 Platinum 750W
Mice & keyboard:
Corsair K95 Platinum/Razer Naga 2014/Glorious Model D Wireless
Internet:
Optika 400/80
OS & Browser:
W10
Other:
Apple iPhone 13 Pro Max 128GB/iPhone XS Max 64gb/Logitech F710/Sony Playstation 5 Disc
Super review, isto i kucishte, bash bih voleo da ga posedujem ali zao mi da dam tolike pare za kucishte kada mi i sto vrshi posao :D
 

bosla

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
132
Rezultat reagovanja
21
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell Precision 5540 i7 9th gen ...
CPU & cooler:
Ryzen 5800x @5ghz
Motherboard:
MSI x570 Tomahawk
RAM:
4x8gb gskill trident z neo rgb
VGA & cooler:
Gigabyte 5700XT Gaming OC
Display:
2x Asus MG279q
HDD:
500NVME/2x1000SSD
Sound:
SB LIVE! Z
Case:
Define XL
PSU:
Seasonic 750w
Optical drives:
Pioneer BR
Mice & keyboard:
Roccat Leadr & Microsoft Natural 4000
Internet:
DSL 320/20
OS & Browser:
Windows 10
Fenomenalan review! Svojevremeno sam razmatrao kupovinu istog ... No u to vreme u Desk-u nije bilo istog ... A Cosmos-S im je bio na nekoj akciji ... Te sam uzo njega. Nije da se kajem , ali ovo kuciste je brrrrrr :D
Jedina mana - cena , sve pohvale i za review i za kuciste!
 

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Hvala ljudi ;)

:sekira:
 

illidan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
6.860
Rezultat reagovanja
3.340
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark
Motherboard:
asus proart b550
RAM:
g.skill trident z neo 32gb
VGA & cooler:
nvidia rtx 4070super founders edition
Display:
asus vg27aql1a
HDD:
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Sound:
ifi zen dac v2, presonus eris 3.5, akg k712 pro balanced
Case:
corsair 4000d white airflow, phanteks t30 fans
PSU:
be quiet! dark power 12 750w 80+ titanium
Mice & keyboard:
lamzu atlantis mini, kbd.fans tofu65 e-white
Internet:
optical cable

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE

illidan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
6.860
Rezultat reagovanja
3.340
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark
Motherboard:
asus proart b550
RAM:
g.skill trident z neo 32gb
VGA & cooler:
nvidia rtx 4070super founders edition
Display:
asus vg27aql1a
HDD:
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Sound:
ifi zen dac v2, presonus eris 3.5, akg k712 pro balanced
Case:
corsair 4000d white airflow, phanteks t30 fans
PSU:
be quiet! dark power 12 750w 80+ titanium
Mice & keyboard:
lamzu atlantis mini, kbd.fans tofu65 e-white
Internet:
optical cable

JBL

Modding Guru
Učlanjen(a)
21.10.2009.
Poruka
1.264
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Mdpc 036
Pa da :D tek sam tada video kad sam ostavio komentar ;)
 

blackmore1911

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Poruka
5.025
Rezultat reagovanja
2.401
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
BLAIDD DRWG
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-7700K [DE-LIDDED] @ 4.9GHz w/ EKWB EK-Supremacy Evo Elite Edition
Motherboard:
Asus PRIME Z270-A
RAM:
Kingston HyperX Predator Black 16GB (2x8GB) 3466MHz DDR4 CL16
VGA & cooler:
Inno3D GeForce GTX1080 Twin X2 HerculeZ 8GB GDDR5X
Display:
Alienware AW2518HF [240Hz] × LG 24GM79G [144Hz]
HDD:
Samsung 850 EVO 2.5" 250GB × Western Digital RED 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + beyerdynamic Custom Studio & Sennheiser HD515
Case:
Lian Li PC-O11 Dynamic DW w/ 3 x Corsair LL120 × Phobya G-Changer v.2 280/60mm w/ 2 x Corsair ML140
PSU:
Seasonic FOCUS Plus Series SSR-750FX 750W 80+ Gold
Mice & keyboard:
Razer Deathadder Elite @ SteelSeries QCK Heavy × Razer Huntsman Elite
Internet:
SBB 300/30 Mbps
OS & Browser:
Windows 11 & Opera GX
Other:
iPhone 15 Pro Max 256 GB Midnight Green, EK-XTOP Revo D5 × EK-RES X3 250, Mayhems Ultra Clear Tubing
Predobar review , Dule svaka chast :D
BTW , discussing design ("neko ima ukusa neko ga nema" :d ) , stvarno sumnjam da ima ljudi koji ce reci da je ovo kuciste....khm....ruzno :D
 

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Ipak, lepota wise - Cosmos S, sto ga bosla spomenu, je lepsi za klasu ;)
Te ako si ga uz'o! :D


I nemo' sad neko da mi se hvata za kvalitet, enterijer ili sta vec - pricao sam samo o spoljasnjosti :)
 

Lukija

PCAXE Eminent Guru
Učlanjen(a)
13.04.2009.
Poruka
2.564
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
U tome i jeste problem. Kuciste na prvi pogled izgleda primamljivo ali je, po meni, realizacija mogla biti znacajno bolja. Za te pare ne bi smelo da ima tako jeftinih propusta. Evo sta sam pisao o tome :

http://www.pcaxe.com/forum/showpost.php?p=42575&postcount=112

U medjuvremenu sam resio neke stvari uz malo seckanja i lepljenja (unutrasnja guma od bicikla + dvostrano lepljiva traka) a za ventilatore sam morao da se ispruzim i kupim 2 nova koji imaju iste dimenzije i NORMALAN sistem montaze, tako da vibracija vise nema.
 

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Par Exellance, za izvrtstan test. Mada jako dopadljivo, ima poneke zamerke kako je to primetio Lukija.
P.S. Malo vremena provodim na forumu, pa sam tek sada primetio tvoj review.:wave:
:sekira:
 
Vrh