| Vesti | Ostalo | Gigabyte BRIX Pro dobio „Best of CES 2014“ nagradu
Ostalo

Gigabyte BRIX Pro dobio „Best of CES 2014“ nagradu

Gigabyte BRIX Pro Best of CES 2014 Tomshardware

Posle Gigabyte Haswell baziranog BRIX-a, kao i BRIX projektora, o kojem smo ranije pisali na našem portalu Gigabyte je u međuvremenu predstavio i BRIX Pro model.

Gigabyte BRIX Pro je na ovogodišnjem CES 2014 sajmu postigao veliki uspeh dobivši prestižnu „Tom’s Hardware Best of CES 2014“ nagradu, koju sajt Tom’s Hardware tradicionalno dodeljuje.

CES 2014 je najveći šou u istoriji, sa preko 150000 posetilaca i preko 3200 izlagača. Među hiljadama proizvoda koji su predstavljeni, BRIX Pro je zapao za oko urednicima sajta Tom’s Hardware, koji su ga nazvali jednim od 12 „najuzbudljivijih proizvoda CES-a 2014”.

 

Pored toga što je dobio Best of CES 2014 nagradu, BRIX Pro je takođe bio bitan element u glavnom obraćanju Intel CEO-a Brian Krzanich-a na CES-u.

Predstavljen na pozornici uz pomoć Valve CEO-a Gabe Newell-a, BRIX Pro je predstavljen kao zvanična Steam Mašina (Steam machines). U paketu sa inovativnim Steam kontrolerom i pokretana od strane SteamOS-a, posebno dizajniranog preko Linux-a, BRIX Pro Steam Mašina će pomoći da gejming na PC-jevima malog formata u dnevnoj sobi, povezanih na velike televizore postane svakodnevnica. Demonstrirajući snagu novog Intel Iris Pro grafičkog jezgra, na BRIX Pro uređaju je pokrenuta vrlo popularna DOTA 2.

 

Gigabyte BRIX Pro Best of CES 2014 Tomshardware 1

Gigabyte BRIX Pro Best of CES 2014 Tomshardware 2

 

BRIX Pro se ugleda na filozofiju kompaktnog dizajna Gigabyte BRIX serije, dodajući Intel Core i7/i5 procesor vrhunskih performansi, sa Intel Iris Pro graphics 5200. Vrhunski procesor je idealan za CPU intenzivne aplikacije kao što su manipulacija slikama i obrada video materijala, a grafičke performanse BRIX Pro takođe znače da je odličan i za neobavezni gejming. Bazirani na najnovijoj Intel, Iris Pro Graphics grafičkoj arhitekturi, u BRIX Pro koristi integrisanih 128M eDRAM keša, koji anulira probleme sa memorijskim pajplajnom i umnogome poboljšava performanse u 3D aplikacijama.

BRIX Pro omogućava korisnicima fleksibilnost da nezavisno biraju integrisano skladište podataka i količinu memorije sistema, sa dva SO-DIMM DD3L slota, kao i podršku za mSATA SSD i standardne 2,5” SSD-ove. Gigabyte BRIX Pro poseduje Mini DisplayPort i HDMI portove na zadnjem panelu, čime se omogućava podrška za simultano povezivanje dva displeja, koji su odlični za posao, kućni bioskop i zabavu, ukjučujući i neobavezni 3D gejming. Gigabyte BRIX Pro takođe podržava najnovije 4K displeje preko HDMI-ja. Audio povezivanje uključuje SPDIF audio preko konektora prednjeg panela, što je korisno u scenarijima kućnog bioskopa koji koriste A/V risiver.

 

Gigabyte BRIX Pro Best of CES 2014 Tomshardware 4

Gigabyte BRIX Pro obezbeđuje četiri USB 3.0 porta (2x napred i 2x nazad) čime se nudi napredno povezivanje za periferije, uređaje za skladištenje podataka i još mnogo toga. Kao dodatak gigabitnom mrežnom portu, tu se nalazi i Mini PCIe modul sa 802.11 b/g/n/ac Wi-Fi podrškom, kao i Bluetooth 4.0. U paketu sa BRIX Pro dolazi i VESA držač, te se BRIX Pro može jednostavno montirati iza monitora ili HDTV-a, čime se diskretno skriva. Ovo je jednostavan i elegantan način da bilo koji displej ili TV sa VESA mogućnostima pretvorite u pravi PC ili uređaj koji daje digitalni signal.

BRIX Pro je dostupan u crnoj i crvenoj boji, sa izborom između Intel Core i7 4770R ili Core i5 4570R procesora. BRIX Pro je DIY (Uradi sam) PC kit, koji se isporučuje sa preinstaliranim Wi-Fi Mini PCIe modulom, naponskim adapterom i kablom, dok je na korisniku da odabere ostatak konfiguracije.

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar