| Vesti | Hardver | Shuttle predstavlja Barebone DS57U
Hardver

Shuttle predstavlja Barebone DS57U

Shuttle DS57U

Shuttle je predstavio novi Barebone računar, DS57U, inače njihov prvi Slim PC koji dolazi sa Broadwell procesorom. Barebone DS57U je naslednik DS47 i DS437 modela i takođe pripada klasi računara zapremine 1l. Predstavlja idealnu platformu za različite profesionalne primene, kao što su digitalno oglašavanje, kiosci, Thin Client, Cloud računarstvo, POS, kancelarijska i multimedijska primena.

Što se komponenti tiče, u standardnom paketu sa kućištem stižu matična ploča, rashladni sistem i napajanje, a računar pokreće fabrički instaliran Intel Celeron 3205U dual-core procesor (2 x 1,5GHz). Pritom, 14-nm arhitektura i potrošnja manja od 15W obećavaju uštedu energije uz odlične performanse. 

 

DS57U ne koristi ventilatore, pa radi izuzetno tiho i jednostavan je za održavanje, jer pasivno hlađenje ne skuplja prašinu unutar kućišta. Dimenzije samog kućišta su pritom veoma male, svega 200 x 39,5 x 165mm (D x Š x V), a dozvoljava postavku u vertikalnom položaju, kao i montiranje na različite površine i monitore, zahvaljujući VESA nosačima koji dolaze uz kućište.

 

Shuttle DS57U 1 T Shuttle DS57U 2 T Shuttle DS57U 3 T

 

Može da primi jedan 2,5″ HDD ili SSD uređaj, a na raspolaganju su i dva SO-DIMM slota koji podržavaju do 16GB DDR3L memorije. Jedan Mini-PCI Express slot (pune veličine) omogućava dodatno proširenje sistema, npr. za jedan mSATA modul, a tu je i drugi Mini-PCI Express slot (u pola veličine) koji je već opremljen WLAN modulom.

 

Shuttle DS57U 4 T Shuttle DS57U 5 T Shuttle DS57U 6 T

 

Ovaj računar nudi dva Intel Gigabit Ethernet interfejsa, dva USB 3.0 priključka, po jedan DisplayPort i HDMI priključak, i naravno, audio portove. Na zadnjoj stranici kućišta može se naći i 4-pinski konektor za daljinsko uključivanje, u slučaju da je kućište montirano na neko nepristupačno mesto. Na prednjoj stranici se još mogu naći i četiri USB 2.0 priključka, čitač kartica i dva RS-232 interfejsa za povezivanje periferija.

 

 

Shuttle Barebone DS57U je već dostupan na evropskom tržištu, i to po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 192 evra.

 

Izvor: Shuttle

 

Komentarišite na forumu