| Vesti | Hardver | GIGABYTE postigao novi svetski rekord DDR3 memorije
Hardver

GIGABYTE postigao novi svetski rekord DDR3 memorije

Gigabyte DDR3 WR

GIGABYTE postigao novi svetski rekord DDR3 memorije na  4,62GHz na Z97X-SOC FORCE LN2 matičnoj ploči

 

Potvrđeno osciloskopom i verifikovano od strane HWBOT-a da je GIGABYTE broj jedan u overklokovanju memorija. Kao što znate iz naših prethodnih vesti, GIGABYTE je tokom Computex-a 2014 predstavio novu Z97X-SOC FORCE LN2 matičnu ploču, namenjenu ekstremnom overkloku.

Od tada, ova ploča je dvaput oborila svetski rekord sa DDR3 memorijom. Jednom na samom predstavljanju postigavši frekvenciju od 4,5GHz-a i tri dana kasnije na Kingston HYPERX OC Takeover svetskom finalu sa novim rekordom od 4,56 GHz.

 

 

Prateći nekoliko izveštaja o krajnje sumnjivim memorijskim rekordima, GIGABYTE je odlučio da svojom Z97X-SOC FORCE LN2 matičnom pločom dokaže ko je broj jedan u overklokovanju memorija.

 

Gigabyte DDR3 WR 1 T Gigabyte DDR3 WR 2 T

 

GIGABYTE tim je po treći put oborio DDR3 svetski rekord, ostvarivši frekvenciju od 4,62 GHz sa Kingston’s HyperX Predator DDR3 memorijom. Kako podnošenje rezultata na HWBOT.org više nije dovoljno da se dokaže legitiman rezultat testova, GIGABYTE overklokeri HiCookie i Sofos1990 su celi proces snimili i postavili na YouTube, trudeći se da ništa ne izostave.

 

 

A rekord je potvrđen i od strane zvaničnog HWBOT predstavnika, prikazujući celu mašinu, ukljućujući i vrhunski osciloskop povezan direktno na memoriju, kako bi se prikazala njena prava frekvencija uživo.

 

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu…