| Vesti | Hardver | Cooltek predstavio UMX1 Plus kućište
Hardver

Cooltek predstavio UMX1 Plus kućište

Cooltek UMX1 Plus

Cooltek će na tržište plasirati novo mini-ITX kućište premijum klase – UMX1 Plus („Powered by Jonsbo“), koje je dostupno u crnoj i srebrnoj boji, ali i u varijantama sa i bez bočnog prozora. Spoljašnjost je izrađena od brušenog aluminijuma debelog 2mm, dok je sam „skelet“ kućišta izrađen od SGCC čelika, pa je kućište teško svega 3,2kg.

UMX1 Plus estetski spada u neki moderni minimalizam koji će se mnogima verovatno svideti. Model sa prozorom, UMX1 Plus Window, ima celokupnu bočnu stranicu izrađenu od zatamnjenog akrila, što kućištu još više daje elegantni izgled. 

 

Unutrašnjost kućišta ima tipičan tower raspored, s tim da se napajanje stavlja u uspravni položaj iza prednjeg panela i može biti do 160mm dužine, dakle staje i standardno ATX napajanje. Osim mini-ITX matične ploče, u ovo kompaktno kućište možete smestiti i grafičke karte dužine do 270mm i CPU kulere do 130mm visine.

 

Cooltek UMX1 Plus 1 T Cooltek UMX1 Plus 2 T Cooltek UMX1 Plus 3 T

 

U donjem delu kućišta na raspolaganju imate jedano mesto za 3,5“ uređaj i dva za 2,5“ uređaje, a pozadi su i dva PCI ekspanziona slota. Na prednjoj stranici se nalaze dva USB 3.0 i dva USB 2.0 priključka.

 

Cooltek UMX1 Plus 4 T Cooltek UMX1 Plus 5 T Cooltek UMX1 Plus 6 T

 

Što se hlađenja tiče, kućište je fabrički opremljeno jednim 120mm ventilatorom, smeštenim ispod gornjeg panela, a po potrebi se može instalirati i jedan 80mm ventilator na zadnji deo kućišta. Ventilacioni otvori se nalaze na zadnjem, gornjem i donjem delu kućišta, a filteri za prašinu su smešteni na dnu kućišta i mogu se vaditi radi čišćenja. Dimenzije Cooltek UMX1 Plus kućišta iznose 160 x 300 x 345mm (Š x D x V), a od poda je odignuto 4cm.

 

Cooltek UMX1 Plus 7 T Cooltek UMX1 Plus 8 T Cooltek UMX1 Plus 9 T

 

Proizvođač još nije objavio zvanične informacije o dostupnosti i ceni novog UMX1 Plus kućišta.

 

Izvor: Cooltek, TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu