| Vesti | Hardver | Chaintech is not dead!
Hardver

Chaintech is not dead!

Chaintech iGame Z97

Chaintech najavljuje iGame Z97 matičnu ploču

 

Chaintech je ponovo zaživeo kao brend matičnih ploča i sada je, u partnerstvu sa kompanijom Colorful, predstavio novu matičnu ploču iGame Z97 za LGA1150 soket. Nova matična ploča je namenjena i gejmerima i overklokerima, jer kombinuje karakteristike kao što su kvalitetatan integrisani audio kodek i Killer E2200 NIC.

Ipak, ono što ovu ploču izdvaja kao posebnu, jeste vodeni blok sa potpunom pokrivenošću (full-coverage water block) koji hladi naponsku sekciju i Z97 PCH. Naponska sekcija od 16 faza pokreće ovaj LGA1150 soket, a matična ploča se napaja sa kombinacije 24-pinskog ATX i 8-pinskog EPS konektora. 

  

Chaintech iGame Z97 1 T Chaintech iGame Z97 3 T Chaintech iGame Z97 4 T

 

Ekspanzioni slotovi uključuju tri PCI-Express 3.0 x16 i četiri PCI-Express 2.0 x1 slota, dok za skladištenje na raspolaganju imate šest SATA konektora sa brzinom prenosa od 6Gb/s i jedan mSATA konektor. Od ostalih priključaka, tu su DVI, D-Sub i HDMI, ali i HD audio sa 8 kanala koji ima OPAMP strujno kolo i elektrolitske kondenzatore, kao i Killer E2200 NIC. Ploča naravno podržava Dual-BIOS i nudi bogat izbor opcija.

 

Chaintech iGame Z97 2 T

 

Chaintech ima u planu da novu iGame Z97 matičnu ploču izbaci i na evropsko tržište, ali o ceni i dostupnosti još nema konkretnih informacija.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu