| Vesti | Hardver | ASUS najavljuje X99 seriju
Hardver

ASUS najavljuje X99 seriju

ASUS X99

ASUS predstavlja X99-Deluxe, X99-Pro i X99-A, tri nove matične ploče u ATX formatu, bazirane na Intel X99 čipsetu koje su opremljene sa novim ASUS tehnologijama, uključujući i OC Socket i petostruku (5-Way) optimizaciju.

X99-Deluxe je vodeći model, opremljen ASUS Hyper M.2 x4 priključkom koji obezbeđuje transfer podataka do 32Gbit/s, integrisanim Wi-Fi 3×3 (3T3R) 802.11ac adapterom koji obezbeđuje brzine protoka i do 1,300Mbit/s, a tu je i ASUS Fan Extension kartica za lakše povezivanje i kontrolu dodatnog hlađenja računara. Ploča izgleda moderno, moramo priznati da je veoma lepa i privlačna, naročito zbog belog štitnika. 

  

ASUS X99 2

 

ASUS Fan Extension Card ima tri 4-pinska priključka za ventilatore. Sa hardverskom kontrolom PWM/DC, Fan Extension Card je idealna za sisteme visokih performansi sa vodenim hlađenjem ili puno ventilatora.

Sve nove X99 matične ploče takođe poseduju i Cristal Sound 2 rešenje za zvuk i Turbo LAN tehnologiju za online igranje bez laga, kao i svima već poznati UEFI BIOS za intuitivno podešavanje i kontrolu računara.

X99 serija matičnih ploča je opremljena potpuno novom ASUS tehnologijom – patentiranim ASUS OC Socket-om. Ovo jedinstveno ležište za procesor poseduje dodatne pinove koji povezuju posebnu elektroniku na dodatne kontakte na podnožju novih Haswell-E procesora. U kombinaciji sa ASUS UEFI BIOS-om, OC Socket omogućava veću brzinu DDR4 memorije, manju latenciju i povećanu stabilnost prilikom overklokovanja, pa čak i prilikom ekstremnog overklokovanja i hlađenja tečnim azotom (LN2). Korisnici takođe mogu da podignu takt memorijske magistrale i do 3200MHz ili više.

 

ASUS X99 1 T

 

Tu je i Turbo Processor Unit (TPU) koji nudi preciznu kontrolu napona i napredno praćenje statusa procesora i grafičke kartice, kao i Energy Processing Unit (EPU) koji obezbeđuje uštedu u energiji celog računara, a kontroliše se jednostavnim prekidačem na ploči ili AI Suite 3 alatom.

Petostruka optimizacija takođe uključuje i Digi+ modul za kontrolu napona (VRM) koji doprinosi poboljšanju performansi i povećanju efikasnosti i pouzdanosti, dok je Fan Xpert 3 alat za kontrolu rada ventilatora i hlađenja. Petostruku optimizaciju prati i Turbo App, intuitivni alat za podešavanje i praćenje svih parametara računara i njihovo prilagođavanje specifičnim potrebama igara ili aplikacija.

X99-Deluxe je high-end matična ploča opremljena neverovatnom opremom za najzahtevnije računarske korisnike. Uključeni Hyper M.2 x4 kontroler korisnicima omogućava da opreme svoje sisteme sa dva M.2 uređaja i da uživaju u brzinama prenosa do 32Gb/s.

 

ASUS X99 5

 

X99-Deluxe isporučuje i ASUS ThunderboltEX II karticu koja korisnicima pruža mogućnost za povezivanje sa drugim uređajima putem Thunderbolt™ 2 protokola i brzine transfera do 20Gbit/s  – četiri puta više od USB 3.0 standarda. Nažalost, uz priloženo saopštenje nismo dobili nikakve slike, pa je sve ovo što vidite „ulovljeno“ sa ASUS sajta, a o X99-Pro i X99-A modelima nema traga ni na oficijalnom ASUS sajtu.

Update:

Iz lokalne ASUS kancelarije smo naknadno dobili nekoliko super-high-res slika.

 

X99-DELUXE T X99-A T
   
X99-DELUXE HYPER M.2 X4 T X99-DELUXE Fan Extension Card T

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar