| Vesti | Hardver | AMD sa kompanijama Oculus, Dell i Alienware kreira PC računare za VR iskustvo
Hardver

AMD sa kompanijama Oculus, Dell i Alienware kreira PC računare za VR iskustvo

AMD Oculus Dell

Kompanija AMD najavila je početak saradnje sa kompanijama Oculus, Alienware i Dell na opremanju PC računara spremnih za Oculus, sa AMD Radeon grafikom, po cenama koje će se kretati od 999 američkih dolara pa nadalje. Oslanjajući se na AMD LiquidVR tehnologiju i „Graphics Core Next“ arhitekturu, ovi moćni PC računari dizajnirani su da u igrama pruže izuzetne performanse i da obezbede nezaboravno VR iskustvo.

„Ovo su veoma uzbudljiva vremena za biti u samom srcu svega vezanog za Virtuelnu Realnost“, izjavio je Roy Taylor, korporativni potpredsednik alijansi i sadržaja u AMD-u. „Snažno verujem da zajedno sa kompanijama Dell i Alienware, možemo širokom krugu kupaca pružiti izuzetne VR sposobnosti pokretane AMD Radeon GPU-ovima.”

 

AMD Oculus Dell 1 T

 

AMD je u martu, programerima i korisnicima, predstavio inicijativu za pružanje ultimativnog VR iskustva, utemeljenu na AMD LiquidVR tehnologiji. AMD LiquidVR tehnologija omogućava nisko kašnjenje i visoke performanse u VR, zarad održavanja pouzdanog komfora tokom korisničkog VR iskustva i „plug-and-play“ kompatibilnost sa VR naočarima. AMD GPU softverski i hardverski podsistemi su  glavne komponente koje čine AMD LiquidVR stvarnim i koje programerima i kreatorima zabavnog sadržaja omogućavaju kreiranje realističnog „prisustva“ u VR okruženjima.

 

AMD Oculus Dell 2

 

„Već skoro 20 godina kompanija Alienware je lider u performansama i inovacijama za igranje na PC računarima; virtuelna realnost je naredni izazov za koji takođe nameravamo da budemo lideri i inovatori na isti način i sa istom strašću“, kaže Frank Azor, koosnivač i generalni menadžer kompanije Alienware. „Spoj performansi AMD grafike i inovacija kompanije Oculus daje neverovatnu priliku Alienwareu da pruži nešto neverovatno za sve korisnike.“

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu