| Vesti | Softver | Windows MarketPlace skupio 100.000 aplikacija
Softver

Windows MarketPlace skupio 100.000 aplikacija

uvodna

Microsoft je konačno ušao u reprezentativnu ligu distributera mobilnih aplikacija: Windows Phone Marketplace je konačno skupio 100.000 zahteva za publikovanje aplikacija namenjenih mobilnim uređajima, čime se Windows Phone OS priključio elitnom društvu koje čine Google Android i Apple iOS.

 

 

Windows Phone OS platformi je trebalo četrnaest meseci da dostigne 50.000 zahteva, ali samo još pet meseci da dostigne magičnu cifru od 100.000 zahteva za objavu – brže od Androida (24 meseca) i sporije od iOS-a (16 meseci). Od 100.000+ poslatih zahteva odobreno je preko 88.300 aplikacija za Windows Phone OS, koje je moguće preuzeti iz 60 zemalja, i ova cifra se svakodnevno povećava.

Sledeći grafikon prikazuje rast koji je Windows Phone Marketplace zabeležio u pomenutom periodu:

 

WMPLACE 01

 

Ipak, iskustvo nam nalaže da je kvantitet aplikacija važan samo kada se prikupljeni podaci koriste u metričkim analizama. Kvalitet raspoloživih aplikacija je možda i važniji od proste brojnosti, ali objektivnu procenu kvaliteta dostupnih aplikacija je mnogo teže izvršiti. Ostaje nam samo da se nadamo da će Marketplace i u budućnosti nastaviti svoj ubrzani rast i da će Windows Phone OS platforma biti jaka konkurencija i izvor inspiracije Android i iOS platformama.


Izvor: GSM Arena


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar