| Vesti | Softver | Websajt koji koristi AI za kreiranje lažnih lica
Softver

Websajt koji koristi AI za kreiranje lažnih lica

This

Developer Phillip Wang je kreirao web stranicu, ThisPersonDoesNotExist, koja koristi AI kako bi generisala beskonačne varijante lažnih, ali dovoljno uverljivih lica.

Njegova alatka koristi NVIDIA-dizajniranu generativnu mrežu, gde se algoritmi međusobno uklapaju da bi se poboljšao kvalitet rezultata za izradu lica koristeći veliki katalog fotografija kao materijal za obuku AI.

Wang je izjavio u intervjuu za jedan portal da koristi NVIDIA GPU na iznajmljenom serveru kako bi se kreiralo slučajno lice na svake dve sekunde.

On navodi da ovo nije neki tehnološki napredak, koliko pokušaj da se podigne svest o sposobnosti AI da manipuliše slikama.

„Nedavno je talentovana grupa istraživača iz NVIDIA objavila generativnu adversarial mrežu, StyleGAN.

Odlučio sam da podignem javnu svest o ovoj tehnologiji. Lica su najistaknutija za prepoznavanje, stoga sam se odlučio za taj specifični pretrenirani model.

Njihova istraživačka grupa je takođe uključila pretrenirane modele za mačke, automobile i spavaće sobe u njihovom spremištu koje možete odmah koristiti. Svaki put kada osvežite sajt, mreža će generisati novu sliku lica od nule iz 512 dimenzionalnog vektora.“ – navodi Wang.

 

 

Izvor: ThisFaceDoesNotExist / Wang

 

Komentarišite na forumu…