| Vesti | Softver | Telltale otpustio većinu svojih zaposlenih
Softver

Telltale otpustio većinu svojih zaposlenih

Telltale

Studio koji nam je podario The Walking Dead i The Wolf Among Us, Telltale Games, je saopštio da je većina zaposlenih ostalo bez radnih mesta tokom onoga što je studio nazvao „većinskim zatvaranjem studija“.

Izdavač je naveo u saopštenju da je većina zaposlenih u kompaniji pušteno ranije tokom jutarnjih sati, a da je mala grupa od 25 zaposlenih ostala na palubi kako bi ispunila kompanijske obaveze.

„Ovo je bila neverovatno teška godina za Telltale dok smo radili na tome da kompaniju postavimo na novi kurs“, rekao je izvršni direktor Pete Hawley u izjavi.

„Nažalost, ponestalo nam je vremena dok smo pokušavali da stignemo tamo.

Objavili smo neke od naših najboljih sadržaja ove godine i dobili smo ogromnu količinu pozitivnih komentara, ali u krajnjoj liniji, to se nije odrazilo na prodaje.

Teškog srca, gledamo naše prijatelje koji odlaze danas i šire naš brend pričanja priče u industriji igara.“

Razvojni tim je predstavio prvu epizodu The Walking Dead: The Final Season prošlog meseca, dok je druga epizoda zakazana za sledeću nedelju, treća u novembru, dok je poslednja u decembru.

Prošlog novembra, Telltale je otpustio 90 zaposlenih, četvrtinu svoje radne snage. Ranije ove godine, Telltale je najavio igru baziranu na Netflix-ovoj seriji Stranger Things i nastavak „The Wolf Among Us“, ali one su „efektivno otkazane“,  i navedeno je da će preostalo osoblje raditi na „Minecraft Story Mode projektu za Netflix. „

Telltale je rekao da će u narednim nedeljama objaviti više informacija o svojim igrama.

 

Telltale 01

 

 

Izvor: Telltale

 

Komentarišite na forumu…