| Vesti | Softver | Stigle su Facebook-ove 3D fotografije
Softver

Stigle su Facebook-ove 3D fotografije

Facebook 3D

Tokom F8 konferencije održane u maju, Facebook je objavio da radi na funkciji koja će tipičnu 2D sliku učiniti trodimenzionalnom kada se objavljuje u News Feed-u.

Sada je zvanično počelo prikazivanje 3D fotografija svima, omogućavajući korisnicima da „ožive scene uz dubinu i pokrete“.

Sve što treba da uradite je da snimite fotografiju u portretnom režimu, a zatim počnete da pravite novi post na Facebook-u.

Tapnite na ikonu menija u gornjem desnom uglu post-ekrana i izaberite „3D Photo“, i to će vas dovesti u folder sa portret fotografijama u telefonu.

Kada odaberete fotografiju koju želite, jednostavno je objavite kao što to obično i radite, dodavanjem naslova i deljenjem na vaš feed.

Možete videti kako 3D slike izgledaju u video materijalu koji je Facebook pripremio, i moći ćete ih gledati u News Feed-u, kao i u VR-u sa Oculus Go ili Oculus Rift-om.

Facebook predlaže korišćenje fotografija sa više slojeva dubine, predmetima koji imaju kontrastne boje u njihovoj pozadini i subjektima koji imaju solidne ivice i teksturu.

Na taj način, vaš predmet će se razlikovati od svoje pozadine, što poboljšava 3D izgled. Sposobnost kreiranja 3D fotografija je od sada dostupna svima i trebalo bi da bude aktivna u narednim nedeljama.

 

 

Izvor: Facebook

 

Komentarišite na forumu…