| Vesti | Softver | Star Citizen verovatno neće koristiti Ray Tracing
Softver

Star Citizen verovatno neće koristiti Ray Tracing

StarCitizen 01

Da li će Star Citizen ikada ugledati svetlost dana, to još uvek ne znamo, ali ono što znamo je da su zvanični forumi igre uvek prepuni najrazličitijih tematika u vezi ove igre, tak oda se potegla tematika oko Ray Tracing tehnologije i toga da li će biti korišćena u Star Citizen da bi igra izgledala još bolje nego što sada izgleda u razvojnoj fazi.

Ray Tracing je tehnologija o kojoj trenutno svi developeri pričaju. Nvidia planira da izda knjigu o ovoj tehnologiji, Battlefield V igrači pokušavaju da provale šta je ray tracing i da li se to uopšte može primetiti u samoj igri u jeku akcije, Metro Exodus izgleda prosto predivno zahvaljajući ovoj tehnologiji.

Develope iz Cloud Imperium, Ben Parry je odgovorio fanovima isprvo u najkraćem mogućem negativnom smislu. Jedno vrlo direktno „Ni pod tačkom raznom“. Kaže da očekuje, ukoliko je budu koristili, da će to biti jedna ogromna glavobolja za developere i prouzrokovaće još duže odlaganje igre, ali da može da doda neka suptilna poboljšanja u samom vizuelnom identitetu igre, ukoliko se bude koristila kako treba.

Ukratko rečeno, ako se bude koristila ova tehnologija, igra će se odložiti još duže, a poboljšanje će biti krajnje suptilno i bez preteranog efekta na igru, koja uveliko izgleda odlično.

Pogledajte snimak gameplay-a igre u trenutnoj fazi:

 

StarCitizen 02

Izvor: Cloud Imperium

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi