| Vesti | Softver | SoundCloud umetnici distribuiraju muziku na Spotify i Apple Music
Softver

SoundCloud umetnici distribuiraju muziku na Spotify i Apple Music

Sound

SoundCloud pomaže umetnicima da distribuiraju upload-ovanu muziku na druge servise, uključujući Spotify, Apple Music, YouTube Music, Amazon Music, Tidal, Instagram, Pandora, pa čak i Napster.

Premier distribucijski alat će biti dostupan u otvorenoj beta verziji bez dodatnih troškova za kvalifikovane Pro i Pro Unlimited pretplatnike.

SoundCloud neće oduzeti zaradu koju umetnici prave od drugih platformi i obećao je da će pojednostaviti plaćanja za njih.

Muzičari će takođe zadržati sva prava na svoj rad. Alat vam dozvoljava samo da distribuirate originalnu muziku, a verifikacione provere će biti na snazi.

Ako pokušate da distribuirate remixe, mashupove, DJ setove ili muziku na koje nemate prava, oni će biti uklonjeni iz SoundCloud-a i više nećete imati pristup programu Premier za monetizaciju.

SoundCloud će obavestiti kreatore koji ispunjavaju uslove za beta verziju od danas. Pored pretplate za Pro ili Pro Unlimited, morate da posedujete ili kontrolišete sva prava na vašu muziku, nemate opomene zbog autorskih prava kada se prijavite, imate 18 godina (ili punoletstvo gde god se nalazili) i imate najmanje 1.000 reprodukcija u proteklom mesecu u zemljama gde su SoundCloud oglasi i pretplate slušaoca aktivne.

Ako ispunjavate sve kriterijume, u menadžeru numera ćete videti dugme Distribute i kada dodate sve potrebne metapodatke, možete da izaberete usluge na kojima želite da se vaša muzika pojavljuje.

Možete zamoliti platforme da učine vašu muziku dostupnom što je pre moguće ili da zakažu datum objavljivanja najmanje dve nedelje unapred.

 

 

Izvor: Soundcloud

 

Komentarišite na forumu…