| Vesti | Softver | PUBG tužio Epic Games zbog Fortnite Battle Royale moda
Softver

PUBG tužio Epic Games zbog Fortnite Battle Royale moda

PUBG

Razvojni tim iz Epic Games će po navodima PUBG Corporation-a morati da se obračuna uz sudske postupke.

Kako se nezvanično saznaje, developeri Player Unknown’s Battlegrounds će tužiti developing tim Fortnite-a, oko „povrede autorskih prava“ i „plagijata“ vezanih za njihovu online multiplayer igru.

PUBG je doživeo uspeh u svetu PC gejminga 2017. godine, a razvojni tim iz južne Koreje je prodao preko 45 miliona kopija ovog naslova i zabeležio višemilionski profit.

Kada je predstavljen 2017. godine, Fortnite je isprva posedovao tower-defense mod bolje znan kao „Save the World“.

Međutim, igra je po kritičarima i fanovima dostigla veliki uspeh uz predstavljanje „Battle Royale“ moda, koji je open-world i free-for-all.

Kreatorima PUBG je izgleda to zasmetalo, stoga u dopisu stoji da PUBG Corporation navodi da Fortnite-ov „Battle Royale“ mod kopira ne samo PUBG-ov gameplay, ali i Unique Selling Point time što igrače baca u arene praznih ruku, i tera ih da love oružje i predmete kako bi preživeli i tražili ostale. U tužbi takođe stoje tvrdnje da je korisnički interfejs kompletno preuzet od PUBG-a.

Izdavač PUBG, Bluehole je napomenuo sličnosti između modova još u septembru prošle godine: „Imali smo dobar odnos sa Epic Games tokom razvoja PUBG-a, kako su oni kreatori UE4, engine-a koji smo licencirali za igru“, rekao je viši predsednik i izvršni producent iz Bluehole-a, Chang Han Kim. „Nakon što smo obratili sve veću pažnju na feedback naše zajednice i pregledali igru za sebe, zabrinuti smo da će Fortnite možda replicirati iskustvo po kojem je PUBG poznat.“

 

Izvor: The Korea Times

 

Komentarišite na forumu