| Vesti | Softver | Prvi nezavisni test KIS-a 2013
Softver

Prvi nezavisni test KIS-a 2013

uvodna

Proizvod Kaspersky Internet Security 2013, nova verzija vodećeg bezbednosnog rešenja kompanije Kaspersky Lab, postigao je izuzetne rezultate u svom prvom nezavisnom testiranju koje je sproveo ugledni institut AV-Test.org u junu i julu 2012. godine. Proizvod Kaspersky Internet Security 2013 imao je znatno bolje rezultate od industrijskog proseka u svim oblastima, a najveći uspeh je stopa detekcije štetnih programa od 100 odsto postignuta u ključnom domenu „Real World“.

 

Proizvod Kaspersky Internet Security 2013 testiran je na računarima koji koriste operativne sisteme Windows 7 i Windows XP, uz dostupnost najnovijih definicija u vreme testiranja. Ocenjena je efikasnost proizvoda u otkrivanju zlonamernih programa i otklanjanje virusa u zaraženim računarima, zajedno sa podacima o ukupnoj upotrebljivosti i performansama. Rezultati su bili upoređeni sa industrijskim prosekom, na osnovu testiranja 28 drugih bezbednosnih rešenja.

U najvažnijem testiranju, kada su sve karakteristike bile angažovane da pruže maksimalnu zaštitu, Kaspersky Lab proizvod postigao je rezultat vredan hvale. Industrijski prosek iznosio je 90,74 odsto u junu, a u julu 91,11 odsto. U manje realnom testu „Zoo Malware” u julu, Kaspersky Internet Security otkrio je 99,83 odsto od više od 120.000 štetnih fajlova, u poređenju sa industrijskim prosekom od 96,84 odsto.

U junu, na testiranju „zasnovanom na ponašanju“ , gde su proaktivne zaštitne tehnologije ocenjivane samostalno, dok su sve ostale bile isključene, proizvod Kaspersky Internet Security uspeo je da blokira 80 odsto pretnji (industrijski prosek je 60 odsto). U julu, proizvod je prevazišao očekivanja i postigao rezultat od 100 odsto, uprkos složenosti testiranja. U složenijem testu otkrivanja i uklanjanja rootkit virusa, postignut je još jedan stopostotni rezultat (u odnosu na industrijski prosek od 85,71 odsto za otkrivanje i 71,43 odsto za uklanjanje).

Kompletan izveštaj o testiranju koje je sproveo institut AV-Test.org se može pogledati na OVOM linku.

 

Izvor: Kaspersky


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar