| Vesti | Softver | Prestaje podrška za 3DMark i PCMark Vantage
Softver

Prestaje podrška za 3DMark i PCMark Vantage

3DMark PCMark Vantage podrska

Podrška za svojevremeno vrlo popularne benchmark alate – 3DMark Vantage, kao i PCMark Vantage, prestaje uskoro tj. trajaće do 11. aprila 2017. godine.

Ova dva benchmark alata su pravljena za Windows Vistu, koju po navodima StatCounter-a koristi samo 1,12% korisnika koji imaju PC i koriste jedan od Windows operativnih sistema.

Ovo znači da se ovi alati više neće prodavati, da neće dobijati nove updateove (osim SystemInfo aplikacije), i neće biti garantovano da će online servisi dalje funkcionisati. Uz sve ovo tehničke podrške za ova dva alata takođe neće biti.

Alternative za 3DMark Vantage je 3D Mark, koji uz 3DMark Time Spy može testirati i DirectX 12 sisteme, dok preostali benchmark testovi iz tog alata testiraju DX9/10/11.

Alternative za PCMark Vantage su PCMark 7, za Windows 7, PCMark 8 za Windows 8, kao i PCMark 10, koji bi uskoro trebalo da izađe.

Pošto će za oba navedena benchmark alata podrška prestati, od 11. aprila korisnici će moći da ih skinu besplatno sa sledećeg linka, i uz njih će dolaziti Advanced ključevi kako bi se otključali svi testovi.

 

Izvor: Futuremark

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar