| Vesti | Softver | Moguća promena lokacije gde će se instalirati Steam igre
Softver

Moguća promena lokacije gde će se instalirati Steam igre

uvodna

Steam je najpopularnija platforma za digitalnu distribuciju igara, koja je najavila u posebnoj vesti da će od septembra poćeti da osim igara prodaje i ostali softver. Iako Steam platforma uživa veliku popularnost zbog raznih akcija sniženja cena, kao i funkcijama njhove klijent aplikacije oduvek je nedostajala jedna stvar, a to je da se pojedinačno za svaku igru može odabrati direktorijum u koji će se instalirati, ali izgleda da je tome došao kraj.

 

 

Naime, ako se odabere opcija da se koristi beta verzija Steam klijenta, kao i to da se uđe u developer mod sa još nekim akcijama moguće je za svaku pojedinačnu igru odabrati lokaciju gde će se instalirati. Detaljno uputstvo kako to uraditi možete pročitati na sledećem linku.

Do sada je da bi se promenila lokacija gde će igre da se instaliraju bilo potrebno promeniti folder gde je Steam klijent instaliran, jer su se upravo u tom folderu i instalirale igre, skidao video materijal isl. Takođe tu su drugi bili načini i da se igra prenese na drugu lokaciju i da dalje postoji način da se ista igra preko Steam klijenta.

Naravno ovo još nije zvanično potvrđeno od strane Valve-a, ali je moguće da će neka buduća verzija Steam klijenta upravo dati ovu mogućnost.

 

Izvor: Rock, Paper Shotgun

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar