| Vesti | Softver | Microsoft Studios postaje Xbox Studios
Softver

Microsoft Studios postaje Xbox Studios

Xbox 01

Microsoft Studios, koji u svom sastavu sadrži 343 Industries,The Coalition, Compulsion Games, The Initiative, inXile Entertainment, Minecraft, Ninja Theory, Obsidian Entertainment, Playground Games, Rare, Turn 10 Studios i Unlead Labs, se re-brendira kao Xbox Game Studios. Od kako su proširili fokus van same Xbox konzole, tako je i Xbox brend postao nešto mnogo veće od originalnih početaka.

Mat Booty je izjavio: „Danas je Xbox gejming brend dostupan na svim uređajima, bez obzira na to sa kime, kada i gde igrate“.

Ako čitate između redova, to znači da će Xbox kao brend biti proširen i vansame konzole, jer svakako u poslednjih par godina je Microsoft omogućavao igranje ekskluzivnih Xbox naslova i na PCu, a njihovi planovi se sve više, izgleda, usmeravaju ka mnogo većim stvarima koje će se proširiti i na druge hardvere, što znači da bi verovatno na tim uređajima bilo omogućeno i igranje Xbox igara.

Microsoft planira da sve ovo u detaljima iznese u javnost na predstojećem GDC (Games Developers Conference) ovog meseca u San Francisku, gde će otkriti novi cross-platform sistem koja će omogućiti Xbox Live podršku i na Android i Nintendo Switch uređaje.

Nadamo se će lansiranje ove nove Xbox Live platforme imati uticaja i na Windows Store i Xbox aplikaciju na PC i omogućiti bolji korisnički interfejs i bolje povezivanje za zajedničko cross-platform igranje.

Xbox 02

 

Izvor: Xbox

 

Komentarišite na forumu…