| Vesti | Softver | Microsoft – Fanovi Painta spasili program
Softver

Microsoft – Fanovi Painta spasili program

PaintSave

Windows je izdao saopštenje o Fall Creators Update-u i između ostalog napomenuo da će Paint, njihov program za crtanje biti jedan u nizu softvera i dodataka za koje se neće raditi dalji development. Međutim, ovo saopštenje je bilo dovoljno da čitava lavina fanova ovog programa stane na njegovu stranu i natera Microsoft da opovrgne tu odluku.

Nakon što su fanovi širom interneta odlučili da daju podršku programu, Microsoft je odmah nakon toga postavio novo saopštenje gde su zadovoljni reakcijom, kao i da će softver ostati u Microsoft Store-u.

Megan Saunders, menadžer 3D for Everyone inicijative je izjavila da će MS Paint ostati u Windows Store-u, i kao da će do sad, program biti besplatan.

Takođe, Saunders je iskoristila priliku da predstavi i Paint 3D koji je ujedno već na Windows Store-u, i predloži ga kao alternativu.

Paint je kao program prvi put bio prezentovan u Windows 1.0, davne 1985. godine, kao licensirana verzija ZSoft-ovog programa PC Paintbrush. Sam Paint je prošao nedugo zatim kroz niz dodataka, te su se pojavile podrške za JPEG, TIFF i ostale formate.

 

Izvor: Microsoft

 

Komentarišite na forumu