| Vesti | Softver | Microsoft će podeliti Windows 8 developerima i proizvođačima hardvera test računare koje pokreće NVIDIA Tegra 3 mobilni procesor
Softver

Microsoft će podeliti Windows 8 developerima i proizvođačima hardvera test računare koje pokreće NVIDIA Tegra 3 mobilni procesor

uvodna

NVIDIA je potvrdila danas da radi sa kompanijom Microsoft na programu distribucije Windows 8 test računara pokretanih od strane Tegra 3 quad core mobilnog procesora sa 4-Plus-1 arhitekturom, softverskim developerima i proizvođačima hardvera. Program će omogućiti svim svim developerima da kreiraju bogat ekosistem aplikacija i uređaja za Windows 8 na ARM baziranim procesorima.

 

“NVIDIA poseduje dugu tradiciju podrške softverskih developera koji rade na krajnjoj ivici inovacije”, izjavio je Tony Tamasi iz Nvidie. “Nastavljamo ovu tradiciju pomažući u realizaciji ogromnog potencijala Windowsa na ARM procesorima, kao što je Tegra 3”.

“Microsoft je oduševljen partnerstvom sa kompanijom NVIDIA kako bi pružili developerima vrhunsku tehnologiju kada je u pitanju Windows na ARM test računarima kako bi podržali kreiranje odličnih aplikacija u Metro stilu za Windows 8”, izjavio je Aidan Marcuss, direktor poslovnog planiranja u kompaniji Microsoft.

 

Izvor: nVidia


Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar