| Vesti | Softver | Metro Exodus za PC od sada ekskluzivno samo na Epic Store
Softver

Metro Exodus za PC od sada ekskluzivno samo na Epic Store

Metro 01

Da biste izazvali platformu koja je sinonim za PC gaming, morate da posedujete ozbiljnu ponudu kvalitetnih igara. To je upravo ono što Epic Store radi da bi raširio uticaj svoje PC gaming platforme u vidu Epic Store. Samo 18 dana pred datum izlaska, Epic Store je neočekivano otkupio sva prava distribucije za Metro Exodus na PC platformi i preoteo ga od Steam-a.

Ako se sećate, ovog meseca je Epic Store preoteo i Division 2 od Steam. Opšte mišljenje je da je Epic Store ovu godinu započeo nezapaženo sa svega par ekskluzivnih naslova kao što su Hades, Maneater, Journey i ostali.

Međutim, desilo se upravo suprotno, jer ono što Epic ima su velike finansije koje se generišu putem Fortnite i u mogućnosti su da otkupe franšizu koja god da im padne na pamet.

Epic udara jako agresivno, zapravo toliko agresivno da je Steam morao da odgovori. Bizarno je videti kako se vlasnik Steam platforme, Valve, povlači pred konkurencijom, jer su upravo 4A Games i Deep Silver objavili zvanično saopštenje da se Metro Exodus povlači sa Steam-a i to upravo na Steam stranici igre.

Kao što smo spomenuli, ubrzo je usledilo zvanično saopštenje it Valve:

„Mislimo da odluka da se Metro Exodus povuče sa Steam-a nije fer prema našim mušterijama, posebno posle dugog perioda aktivnog pre-ordera. Najiskrenije se izvinjavamo korisnicima Steam-a koji su očekivali da igra bude dostupna od 15.februara, ali mi smo obavešteni tek nedavno o ovom događaju i dat nam je kratak vremenski period za saopštenje“.

Rat nije fer, a od danas Epic je u ratu sa Steam.

Metro 02

Izvor: Deep Silver

 

Komentarišite na forumu…