| Vesti | Softver | Izveštaj AMD: Radeon Software Adrenalin 2019 Edition pomera granice
Softver

Izveštaj AMD: Radeon Software Adrenalin 2019 Edition pomera granice

Radeon

Kompanija AMD u svom izveštaju navela da kraj godine „obeležava“ lansiranjem svojih tzv. velikih drajvera.

Čelnici navode da se pod „velikim“ se ne misli na veličinu arhive, već na novine koje novi drajveri donose.

„Ovogodišnje veliko unapređenje drajvera nosi naziv Radeon Software Adrenalin 2019 edition ili kraće RSA 2019. U odnosu na prošlogodišnju verziju Adrenalin drajvera, AMD je uspeo da kroz niz optimizacija donese ubrzanje performansi svojih GPU-ova u proseku od 15%, što je sjajan vest za postojeće vlasnike Radeon RX grafičkih kartica. “ – navodi se između ostalog u saopštenju.

RSA 2019 donosi nekoliko ključnih mogućnosti – „Radeon Advisors“ je prva mogućnost koja pomaže korisnicima, pogotovo onim manje iskusnim, tako što kroz analizu performansi u bilo kojoj igri, može da pruži preporuku za podešavanje opcija same igre, zarad postizanja boljih performansi.

 

Radeon 01 T Radeon 02 T Radeon 03 T

 

Takođe, postoji i savetnik koji za svaku igru može da da preporuku za eventualno hardversko unapređenje PC-a, na osnovu poređenja postojećih specifikacija, sa preporukama programera igre.

„Mobile & VR Streaming“ je druga mogućnost koja nadograđuje popularni ReLive modul i donosi opciju da se na svom mobilnom telefonu ili samostalnom VR uređaju, kao što je HTC Focus, Google Daydream ili Samsung GearVR.

Što se tiče strimovanja na telefon ili tablet, AMD Link aplikacija obezbeđuje podešavanje kontrola na telefonu, a omogućava i korišćenje bluetooth adaptera.

Unapređenje energetske efikasnosti i performansi dolazi kroz redizajnirani Radeon WattMan modul, unutar Radeon Softwarea.

 

Radeon 04 T Radeon 05 T Radeon 06 T

 

Kroz pojednostavljenu proceduru kako podizanja frekvencije, tako i obaranja voltaže, u kombinaciji sa Radeon Chill modulom, moguće je podići efikasnost, uz zadržavanje fluidnih perofmansi.

FreeSync 2 HDR unapređenja se ogledaju kroz automatsko toniranje i mapiranje HDR slike, uz živopisne boje i izražen kontrast sa izuzetnim detaljima.

Trenutno postoji 27 različitih modela monitora koji omogućavaju HDR mapiranje video signala. Radeon Overlay je drastično unapređen, te je sada moguće unutar same igre, preko Radeon Overlaya, menjati podešavanja 3D postavki, frekvencije GPU-a i svih ostalih parametara vezanih za performanse, bez potrebe da se gasi igra.

Takođe, sada je moguće preko Smartphone AMD Link aplikacije, glasovnim komandama upravljati pojedinim parametrima upravljačkog softvera.

Nove AMD Radeon Adrenalin 2019 drajvere je moguće skinuti za bilo koju Radeon grafičku još iz 2012. baziranu na „GCN“ arhitekturi (od serije HD 77xx, pa do poslednje Vega kartice) sa zvaničnog sajta.

 

Radeon 07 T Radeon 08 T Radeon 09 T

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi