| Vesti | Softver | Izlazi Black Mesa Source mod
Softver

Izlazi Black Mesa Source mod

uvodna

Posle godina išćekivanja napokon je Black Mesa Source mod dobio konkretan dan izlaska. Verovatno se sećate da je u jednom od prvih zvaničnih trailera mod bio zakazan za 2009-tu godinu. Kao što ste mogli primetiti od toga nije bilo ništa, a tri godine kasnije tj. 14.09.2102. je dan D za ovaj mod, koji predstavlja reinkarnaciju odličnog Half Life-a koji je izašao davne 1998-me godine.

 

 

U ovom modu ponovo preuzimate ulogu naučnika Gordona Freemena, i zaduženi ste za jedan test koji će krenuti naopako i otvoriti portal koji će sve promeniti.

 

black mesa

 

Za igranje moda je dovoljna bilo koja source igra koja u sebi sadrži Source SDK Base 2007.

Igrač će moći da zaigra legendarni Half Life 1 u source engineu sve do nivoa Lambda core. A razlog duže izrade moda je taj što je za njegovu izradu napravljeno čak 2000 custom modela, 5000 tekstura, 6500 linija dijaloga, 2000 koreografskih scena isl. Tu je i novi soundtrack sa 2300 novih efekata koji će se naći u modu.

 

Sve u svemu mnogo truda je uloženo, a na Steam Greenlight stranici postoji glasanje za ovaj mod, te ako ono uspešno prođe mod će moći da se instalira preko steama što je omiljeni metod distribucije većine korisnika, a i time će mnogi drugi korisnici koji nisu znali za Black Mesu(ima li takvih? :D) biti upoznati sa njom.

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar