| Vesti | Softver | Igrajte Assassin’s Creed Odyssey u Chrome-u
Softver

Igrajte Assassin’s Creed Odyssey u Chrome-u

Stream

Google je pokrenuo takozvani Project Stream, inicijativu čija je namera da ponudi krajnjim korisnicima mogućnost igranja bilo kog naslova, bez obrzira na uređaj, i to uz samo jedan zahtev – da posedujete pristup Google Chrome browser-u.

Inicijalno lansiranje je posebno zahvaljujući Google-ovoj saradnji sa Ubisoft-om.

Ova saradnja rezultirala je demonstracijom u kojoj korisnici mogu uživati u Assassin’s Creed: Odyssey direktno putem Chrome pretraživač-a, i to bez potrebe za moćnim PC-jem ili konzolom i svim hardverskim resursima koje ove mašine pružaju.

Sam Google streaming prevazilazi YouTube kada se priča o interaktivnosti korisnika.

U svom blog postu najavljujući Project Stream, Google menadžeri su objasnili kako „ideja strimovanja takvog grafički bogatog sadržaja koji zahteva skoro trenutnu interakciju između kontrolera igre i grafike na ekranu postavlja brojne izazove“ i istakli da „kada stream-ujete TV ili filmove, potrošačima ne smeta nekoliko sekundi bafera na početku, ali strimovanje visokokvalitetnih igara zahteva latenciju merenu u milisekundama, bez grafičke degradacije“.

U demo videou gore možemo videti kako Ubisoftov naslov radi bez očiglednih problema na 1080p i 60fps, a Google pokazuje da možete očekivati takve performanse za korisnike sa kućnom internet konekcijom od najmanje 25 megabita u sekundi.

Da biste dobili priliku da učestvujete u ovoj početnoj fazi testiranja, Google zahteva da imate 17 godina ili više i da živite u SAD-u, da imate brzinu za Internet vezu najmanje 25 Mbps, kontroler ili tastaturu i miš, zajedno sa nalozima za Google, Chrome i Ubisoft.

 

Stream 01

 

 

Izvor: Google Blog

 

Komentarišite na forumu…