| Vesti | Softver | Futuremark predstavlja PC Mark 10
Softver

Futuremark predstavlja PC Mark 10

PCMark10

Futuremark, kompanija poznata po svojim benchmark alatima – 3D Mark i PC Mark, koje koriste mnogi sajtovi radi poređenja performansi najavila je novu verziju PC Mark alata.

PC Mark 10 je naziv novog PC Marka, a kao i prethodne verzije služiće da proceni kompletne performanse sistema, a ne samo određene komponente, služeći se testovima koji će simulirati realan rad, kako bi rezultati bili što precizniji.

Ovo znači da će PC Mark 10 biti jedan od repera prilikom nabavke računara za državne organizacije, velike kompanije tj. svim firmama koje nabavljaju veliki broj računara, jer će pružati rezultate koji neće davati veštačke prednosti određenim proizvođačima hardvera.

PC Mark 10 je pravljen u saradnji sa svim većim proizvođačima hardvera i softvera, što će omogućiti prikaz realnih performansi. Pored kompletnog skora PC Mark 10 će pokazivati i pojedinačne rezultate kako bi korisnik mogao da proceni kako mu se ponaša svaki deo njegovog sistema.

 

PCMark10 1

 

Professional verzija će biti dostupna za koji dan tj. 05. juna, dok će Advanced i Basic verzije „ugledati“ svetlost dana 22. juna 2017. godine.

 

Izvor: Futuremark

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar