Quantcast

če

09

avg

2018

Firefox predlaže članke po vašoj istoriji pretrage Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

FirefoxOdavno možete sačuvati članke za kasnije gledanje u Firefox-u, zahvaljujući Pocket integraciji.

Međutim, Mozilla želi da budete malo avanturistički nastrojeni, te ovaj pretraživač uvodi novi Test Pilot eksperiment, Advance, koji preporučuje priče zasnovane na vašoj trenutnoj stranici i najnovijoj web istoriji.

Ekstenzija koristi tehnologiju mašinskog učenja iz Laserlike da identifikuje zajedničke osobine sa pouzdanim sajtovima koje posećujete i nude nove članke u meniju pored.

Ako čitate mnoge fudbalske članke, na primer, Firefox može predložiti komad o nedavnoj trgovini igračima.

Možete da označite i blokirate članke koje ne želite, tako da ćete idealno poboljšati rezultate tokom vremena da biste dobili samo sadržaj koji vas stvarno zanima.

Mozilla zna da sistem preporuke može učiniti neke osobe neugodnim. Osim upozorenja da će ekstenzija poslati aktivnosti pregledavanja na Laserlike, obećavaju se kontrole gde možete obustaviti eksperiment, kao i pregledati prikupljene podatke i obrisati ih na strani Laserlike.

Mozilla je rekla da će isprobati "različite metode" pružanja preporuka ako postoji dovoljno interesovanja, pa ćete možda videti alternativu ukoliko vam se ovaj pristup čini neprijatnim.

 

Firefox 01

 

Izvor: Firefox

 

Komentarišite na forumu...