Quantcast

če

13

jul

2017

EVE Online - "Igrači tragaju za egzoplanetama" Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

EVEOnlineProject Discovery je nova ideja tvoraca igre EVE Online, gde ćete konačno moći da opravdate marljive igračke sate bilo da su u pitanju roditelji ili voljena osoba, tako što ćete, ni manje ni više, pomagati naučnoj zajednici da nađe egzoplanete. Ovaj novi naučno-igrački poduhvat je osmišljen ranije tokom ove godine.

Koristeći verodostojne astronautske podatke koji su upload-ovani iz svemirske opservatorije CoRoT, igrači će moći da ih analiziraju unutar same mini-igre kao piloti.

Kada dovoljan broj igrača dođe do istog zaključka na klasifikaciji podataka, taj delić informacije biva prosleđen Univerzitetu u Ženevi na temeljno ispitivanje.

Developeri ove svemirske simulacije su udružili snage sa Massively Multiplayer Online Science (MMOS), Univerzitetom u Rejkjaviku i profesorom Univerziteta u Ženevi, Michel Mayor-om radi ostvarivanja ovog projekta.

Kreatorima ovo nije prvi put da su udružili snage sa ostalima i učestvovali u crowdsourcing projektima gde su baratali raznim ideja koje se tiču naučnih dostignuća. Još u 2015., pitali su korisnike za pomoć pri analiziranju slika za projekat Human Protein Atlas,  gde je cilj bio istraživanje celog ljudskog proteoma koristeći pristup zasnovan na antitelima.

 

 

Izvor: EVE Online

 

Komentarišite na forumu...