| Vesti | Softver | Epic Games „pošteđen“ tužbe PUBG Corp
Softver

Epic Games „pošteđen“ tužbe PUBG Corp

PUBG

U januaru ove godine, PUBG Corp je tužio Epic Games, zbog navodnih sličnosti Battle Royale moda koje je Fortnite preuzeo iz originalne igre Player Unknown’s Battlegrounds.

Krajem maja ove godine, tenzije su kulminirale, da bi pre par dana stigla vest da je PUBG Corp odustao od daljeg procesa.

Naime, PUBG Corp je u ponedeljak poslao pismo povlačenja advokatima Epic Games Inc, i samim tim je slučaj zatvoren, prema internet stranici lokalnog sudskog sistema.

PUBG i advokatska kancelarija potvrdili su akciju, međutim, ostali smo uskraćeni o informacijama zašto je došlo do obustave, niti da li je postignuto rešenje.

Predstavnici Epic-a u Koreji takođe nisu imali neposredne komentare. Zanimljivo je da su obe kompanije delom u vlasništvu giganta društevnih medija i igara Tencent Holdings Ltd. i obe igre su izgradile jedinstvene verzije Battle Royale formata.

Međutim, PUBG je u januaru tvrdio da je Epic-ov Fortnite imitirao mnoge od karakteristika originalnog naslova. Postoje brojne pretpostavke kako je došlo do „pomirenja“ između dve kompanije – na brojnim forumima se pretpostavlja da, kako su obe kompanije delom u vlasništvu Tencent-a, situacija je stišana kako ne bi došlo do finansijskih nesuglasica kada se dva brenda firme sukobljavaju, ili je u pitanju činjenica da PUBG koristi Unreal Engine od nikog drugog do samog Epic Games-a.

 

Izvor: Bloomberg

 

Komentarišite na forumu…