| Vesti | Softver | Dropbox: Pregledanje fajlova pre download-a
Softver

Dropbox: Pregledanje fajlova pre download-a

Dropbox

Kada primite ZIP ili RAR fajl unutar Gmail-a, primetili ste sigurno da je uključena funkcija gde možete zaviriti u vaš fajl pre nego što ga download-ujete.

Sličnu funkciju poseduje i Dropbox, uz update preview-a za veliki broj formata fajlova.

Možete istraživati sutrukturu RAR ili ZIP datoteke, ili proveriti slike bez trošenja vremena ili bandwidth-a na download-ovanje ukoliko vam sadržaj nije od koristi.

Takođe je zeleno svetlo dato i PDF i PowerPoint preview-ima, gde ćete uz pomoć osveženog sidebar-a moći da obiđete par stranica ili slajdova tokom preview-a, što vam može biti od koristi ukoliko tražite nešto određeno i znate na kojoj je strani.

Tu je uključen i preview DWG fajlova i možete proveriti stanje fajlova bez da imate instaliran AutoCAD, što bi dizajnerima i klijentima sačuvalo dosta vremena.

EPUB preview je implementiran, što bi odgovaralo autorima, izdavačima i agentima koji žele da podele svoje rukopise i sačuvaju ih uz šifru.

Dropbox je takođe dodao i funkciju pregleda MXF video formata, a kompanija navodi da videografi mogu da zabeleže do 6 TB videa, i da će samim tim pregled fajlova bez potrebe za download-ovanjem istih uštedeti dosta vremena i prostora.

Za preview je obezbeđena Dropbox-ova collaborative document aplikacija Paper, kao i putem mobilnog i interneta.

 

Izvor: Dropbox

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi