Quantcast

pet

12

jan

2018

Cooler Master predstavio MasterPlus+ diviziju na CES 2018 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

MasterPlusCooler Master je na ovogodišnjem CES 2018 odlučio da demonstrira kako bi desktop računari, uz novi softver, mogli da postanu opremljeni hub-ovi koji bi mogli da kastomizuju celokupno radno okruženje.

U pitanju je nova divizija Cooler Mastera, nazvana MasterPlus+, koja je razvila prvu verziju aplikacije koja će pomoći korisnicima da pristupe, kastomizuju, kao i prate njihove PC računare, kao i listu uređaja koje poseduju koja se mogu povezati za taj centralni hub.

"Od spoljašnjosti do unutrašnjosti", naveo je Danny Chen, glavni u softverskom timu, kao i Cooler Master-ov CTO. "Umesto da gradimo samo pametne sisteme oko unutrašnjih PC funkcija, želimo da povećamo tu pametnu kontrolu na celu prostoriju, kao i uređaje."

Prvo što vas očekuje jeste podešavanje osvetljenja. Korisnici će biti u prilici da sinhronizuju svetla kako bi se reflektovala ambijentna boja PC monitora, i samim tim dodala živost igri i TV/filmskom okruženju.

U saradnji sa Nanoleaf-om, Asus-om, kao i ViewSonic-om, sinhronizacija se širi preko PC komponenti, periferija, monitora, kao i osvetljenja na zidu, i to samo putem jednog programa za kastomizaciju. Ova podešavanja se mogu sačuvati na cloud, sinhronizovati preko više PC sistema, kao i deliti bilo gde.

 

Izvor: Cooler Master