| Vesti | Softver | Battlefield V nije ispunio očekivanja EA
Softver

Battlefield V nije ispunio očekivanja EA

BFV 01

Akcije EA studija su suočene sa najvećim padom na berzi, koji je možda za njih najgori u poslednjih 10 godina. Direktor EA, Andrew Wilson je izjavio kako će se treći loš fiskalni kvartal nastaviti i u četvrtom. To je velikom većinom zbog loše prodaje i ne baš tako sjajnog uspeha Battlefield V, koji je prodao milion kopija manje nego što su se u EA ponadali.

Do utorka ove nedelje,akcije EA su pale za 18%. Ovo je ubedljivo najgori pad akcija za EA od početka 21.veka i blizu je padu koji su imali 17.decembra 1999. godina kada su im akcije pale za 25.5%.

Wilson je takođe izjavio da je navodni uzrok za neuspeh Battlefield V je to što je izašao uoči novogodišnjih i božićnih praznika, pa je često bio na velikim popustima da bi se takmičio u prodaji sa ostalim popularnim naslovima iz tog perioda.

EA su svakako uspeli da ostvareneki vid profita od prodaje svojih igara u prethodnom kvartalu, zaradivši 262 miliona dolara i 1.29 milijardi od autorskih prava i prodaje merchandise-a svojih franšiza.Tako da, nije baš sve toliko loše ispalo po njih.

Februar je nesumnjivo sada najbitniji mesec za EA, jer 22.februara izlazi Anthem, dok je APex LEgends tek tako iskočio iznenada i već ima 2.5 miliona igrača za samo 3 dana od kako se pojavio.

BFV 02

Izvor: Electronic Arts

 

Komentarišite na forumu…