Quantcast

ned

27

maj

2018

Apple ipak ne zatvara vrata za Steam Link Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Steam AppleNedugo nakon objave vesti o Apple-ovom odbijanju Steam Link aplikacije, čini se da Apple neće potpuno okrenuti leđa Steam-u.

Naime, Steam-ovi korisnici su dobili poruke od višeg potpredsednika iz Apple-a Phil Schiller-a gde se između ostalog navodi da će ta kompanija "nastaviti da radi sa Valve-om" na razvoju Steam Link verzije aplikacije koja prati pravila App Store-a.

Iako ovo nije potvrđena informacija o "povratku" aplikacije, izgleda da Apple ipak ne želi da odbaci ideju za uvrštavanje Steam Link aplikacije u svoj repertoar.

Takođe, sam e-mail daje i brojne detalje zašto je Apple prvobitno odbacio Steam Link.

Ova iOS aplikacija je navodno prekršila smernice oko "korisnički-generisanog sadržaja, in-app kupovine, kao i content kodova", kao i brojnih drugih faktora.

Drugim rečima, Apple-u se nisu svideli određeni mehanizmi unutar samog Steam-a. Iako već postoje remote desktop klijenti na App Store-u, uska grupa koju cilja Steam Link je očigledno čelnicima pravila problem. Još uvek se čeka na odgovor samog Steam-a, kao i na to da li će prihvatiti da objave aplikaciju uz kompromise ili ne.

 

Izvor: Apple

 

Komentarišite na forumu...