| Vesti | Softver | Analitičari: „Twitter može godinama čuvati kopije izbrisanih DM-ova“
Softver

Analitičari: „Twitter može godinama čuvati kopije izbrisanih DM-ova“

Twitter

Twitter možda još uvek ima kopije vaših DM-ova sačuvanih u svom sistemu čak i ako su prošle godine otkako ste deaktivirali svoj nalog.

Istraživač informatičke bezbednosti Karan Saini naveo je za portal TechCrunch da je u arhivi njegovih Twitter podataka pronašao svoje stare poruke od pre par godina unutar Twitterove baze podataka koje možete zatražiti od same platforme u meniju Settings.

Ovo se odnosi i na one naloge koji su izbrisani ili suspendovani.

Pod Twitter-ovim smernicama, kompanija je napisala da „postoji vrlo kratak period u kojem može pristupiti informacijama o računu, uključujući i Tweetovima.“

Posle svega, možete da vratite svoj nalog sa svim njegovim podacima u roku od 30 dana.

Twitter prihvata zahteve organa državne uprave da sačuvaju evidenciju, ali platforma je saopštila da će zadržati samo privremeni snimak relevantnih zapisa naloga, i to samo 90 dana.

Osim toga, istraživač je otkrio da te arhive mogu doći sa porukama koje ste prethodno izbrisali ili su izbrisane od strane osobe s kojom ste razgovarali.

Iako Twitter sada uklanja samo DM-ove koje brišete iz sopstvenog sandučeta, Twitter ih je takođe koristio da ih izbriše iz prijemnog sandučeta primaoca.

Saini je rekao da dokumenti ostaju dostupni zbog „funkcionalne greške“, a ne zbog sigurnosnog propusta.

 

Twitter 01

 

Izvor: TechCrunch

 

Komentarišite na forumu…