| Vesti | Softver | AMD je predstavio prvi AMD Fusion Centar za Inovacije
Softver

AMD je predstavio prvi AMD Fusion Centar za Inovacije

uvodna

AMD je otvorio prvi AMD Fusion Centar za Inovacije na Univerzitetu Ilinois kako bi se fokusiralo na kreativno razvojno okruženje i unapređenje softverskih performansi omogućenih heterogenim računarstvom. Centar će finansirati mentorski rad i promovisati nove komercijalne poslovne prilike koji nastaju iz ogromne intelektualne svojine i istraživačkog iskustva akademske zajednice univerziteta. Univerzitet Ilinois je oduvek bio košnica novih mladih kompanija još od kreiranja prvog široko rasprostranjenog Internet pretraživača – Mosaic – kreiranog od strane Marka Andersena (Marc Andreessen), 1992. Kroz pristup tehnologijama i platformama AMD Akcelerisanih Procesorskih Jedinica (APU), AMD Fusion Centar za Inovacije će pomoći u premošćavanju pristupačnosti tehnologijama AMD heterogenog računarstva i inovativnog duha stimulisanog i odgajanog na kampusu. 

 

Da bi pokrenuo rad AMD Fusion Centra za Inovacije, Univerzitet Ilinois nudi kurs preduzetništva sa ciljem pružanja neprocenljivog fundamentalnog znanja o preduzimaštvu, komercijalizaciji i kreiranju mladih kompanija. Ovaj kurs će biti ponuđen na univerzitetovom koledžu za inženjerstvo, u okviru Tehnološko Preduzimačkog Centara (TEC), kao “ENG/TE 360/460: Predavanja o Inženjerskom Preduzimaštvu AMD Sekcija.”

Po završetku kursa, studenti će predavati projekte koji će biti ocenjivani zarad potencijalnog finansiranja kroz AMD Fond za Finansiranje i IllinoisVENTURES-a. Studenti računarskih nauka i inženjerstva su ohrabreni da razmenjuju svoje najbolje ideje za softverske i Internet-bazirane mlade kompanije.

 

UI-AMD

 

“Kroz povezanost sa centrom za tehnološko preduzimaštvo, kompanije poput AMD-a pomažu budući razvoj Ilinoiškog preduzimačkog ekosistema ovde na Srednjem-zapadu”, kaže Endrju Singer (Andrew Singer), profesor katedre za elektronsko i računarsko inženjerstvo i direktor Tehnološko Preduzimačkog Centra, na Univerzitetu Ilinois na Urban-Šampanji. “Ponuda najnovijih hardverskih i softverskih tehnologija i donošenjem tih tehnologija u učionice, gde studenti mogu da realizuju svoje ideje i gde mogu da formiraju svoje nove poduhvate će biti sjajna prednost za generaciju novih inovativnih ideja koje će moći da se komercijalizuju kroz AMD Fusion Centar za Inovacije”.

Rob Šulc (Rob Schultz), visoki direktor IllinoisVENTURES-a i partner Ilinois Fonda za Nove Tehnologije kaže, “Mi podstičemo univerzitetsku zajednicu da na veliki način razmišlja šta je to sve moguće postići softverskim i Internet servisima sa fokusiranjem na kreativne aspekte. AMD Fusion Centar za Inovacije će pružiti iskru za nove softverske i Internet ideje jednom kada studenti budu imali pristup AMD APU tehnologiji i nauče kako da ostvare bogato korisničko iskustvo upotrebom heterogenog računarstva”.

AMD APU tehnologija kombinuje više-jezgarni CPU i GPU, kao i druge hardverske akceleracije na jednom energetski-efikasnom čipu koji omogućava inovacije u korisničkom interfejsu, živopisnu HD zabavu i kreiranje HD sadržaja, munjevito brz pregled Internet sadržaja i akceleraciju multimedijalnih aplikacija. Korisnici na svom PC-ju mogu uživati u bogatim, glatkim performansama, prikazu HD videa bez zastajkivanja i mogu da vide odlične performanse u svakodnevnim aplikacijama upotrebom AMD APU tehnologije.

 “AMD Fusion Centar za Inovacije na Univerzitetu Ilinois na Urban-Šampanji nudi savršeno okruženje za akademski i softverski razvoj”, kaže Mandžu Hedžde (Manju Hegde), korporativni potpredsednik, AMD Programa Fusion Iskustvo. “Mi verujemo da će heterogeno računarstvo biti način za omogućavanje inovativnog i živopisnog računarskog iskustva, koje će na kraju biti vođeno željnim i smelim studentima. Univerzitet Ilinois na Urban-Šampanji će predstavljati model za buduće AMD Fusion Centre za Inovacije širom sveta”.

 

Izvor: AMD


Komentarišite na forumu