| Vesti | Softver | A za Kasperskog – „Trail Blazer“ nagrada!
Softver

A za Kasperskog – „Trail Blazer“ nagrada!

KasperskiTrail

Napredne uporne pretnje, drugačije poznate kao APT, nastavljaju da zadaju glavobolje korisnicima računara. Zaposleni u Kasperskom su napredno radili na rešavanju ovakvih problema, a kompanija Radicati Group je rešila da ih nagradi sa svojom prestižnom nagradom “Trail Blazer“.

Ovo nije samo bilo koja nagrada, već ona koja procenjuje da je proizvod najbolji na tom polju, i da je imao potencijal da unese neke novitete na tržištu. Njihov program – Anti Targeted Attack platforma opravdala je u potpunosti nagradu.

Kako sajber kriminalci bivaju sve više inventivniji u svojim napadima, ovi ciljani napadi se sa pravom mogu nazvati najvećim rizicima za kompanije. Kaspersky je ovaj jedinstven sistem učinio dostupnim i ostalim kompanijama kako bi lakše prilagodili borbi protiv ciljanih napada.

Šta je zapravo Kaspersky Anti Targeted Attack ili KATA? KATA služi da pomogne organizacijama tako što će ublažiti rizik od napada dok je on još u začetku, i da bi se uvele prevetivne mere protiv budućih napada. Ovaj sistem se sastoji od naprednog prepoznavanja pretnji i napada kroz stadijume – počevši od infekcije pa sve do štetnjih kretnji virusa kroz komandne funkcije i na kraju do ekstrakcije podataka.

 

KasperskiTrail 01

 

Tu je i fleksibilna implementacija, sa posebnim mrežnim i kompatibilnim krajnjim senzorima. Tim iz Kasperskog poseduje svoju bazu podataka o mogućim pretnjama, uz proveru (verovatno zaraženih) fajlova, domena, URL linkova kao i tipičnog ponašanja i reputacije, sa ciljem otkrivanja mogućih napada i smanjenja broja lažnih uzbuna.

 

Izvor: Kaspersky

 

Komentarišite na forumu