| Vesti | Softver | 1Password – Da li je vaša lozinka bezbedna?
Softver

1Password – Da li je vaša lozinka bezbedna?

1Password

Ako ste zabrinuti oko toga da li je vaša lozinka zloupotrebljena tokom provale podataka ili „curenja“ na svetsku mrežu, tim iza aplikacije 1Password-a veruje da može da vam pomogne u tom slučaju.

Iako je ovo još uvek u fazi testiranja, kompanija iza 1Password servisa AgileBits tvrdi da će u budućim verzijama programa ova funkcija biti implementirana.

Sam dodatak je integracija Troy Hunt-ovog Pwned Passwords servisa koji sadrži preko 500 miliona procurelih lozinki.

Kako biste bili u prilici da isprobate ovaj dodatak, ulogujte se u vaš nalog (ako prethodno niste) na 1Password.com i uputite se ka Open Vault-u.

Kliknite na predmet u trezoru, i nakon što pritisnete Shift-Control-Option-C ili Shift+Ctrl+Alt+C u zavisnosti od vašeg operativnog sistema, omogućiće vam se pristup ka Check Password dugmetu.

Ovaj taster nakon toga proverava integrisanu listu Pwned Passwords-a i poredi je sa korisničkom lozinkom koju ste upravo otkucali. Ukoliko dobijete zeleno svetlo, i vaša lozinka se poklapa sa onom u Pwned Passwords listi, 1Password će vas obavestiti o tome.

Ako pak ne dođe do poklapanja, 1Password će vas obavestiti da ste bezbedni. Developeri, međutim, navode da čak iako se vaša lozinka nađe među ostalima sa lista, to ne mora da znači da je ona bila deo provale podataka, ali da se ipak savetuje da je promenite.

 

 

Izvor: 1Password

 

Komentarišite na forumu

Tagovi