Quantcast

če

18

okt

2018

Hitman 2 - ovoga puta, Sean Bean je glavna meta Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

BeanFilmski producenti ne ostaju bez ideja kada je u pitanju eliminisanje bilo kog karaktera koga tumači poznati glumac Sean Bean, tako da ovoga puta, ni video igre ga nisu poštedele.

IO Interactive je otkrio je da je prva Elusive Target u Hitman-u 2 niko drugi nego lik koga tumači Bean.

Ovoga puta je u ulozi Mark Faba, bivšeg agenta MI5 koji je postao plaćeni ubica.

Opširnije...
 

sre

17

okt

2018

Winamp planira povratak 2019. godine Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

WinampWinamp dobija veliki update sledeće godine od strane parent kompanije Radionomy koja planira da oživi servis kao all-in-one aplikaciju koja prikuplja podcastove, plejliste, streaming radio stanice unutar jedne platforme.

Detalji o tome kako će sve to funkcionisati su za sada šturi, međutim, ono što je poznato jeste da će Winamp dobiti mobilnu aplikaciju, dostupnu za iOS i Android, dok će verzija za desktop dobiti veliku izmenu.

Opširnije...
 

sre

17

okt

2018

Adobe: Photoshop CC za iPad sličan PC verziji Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AdobeNa održanim MAX konferencijama, čelnici iz kompanije Adobe su objavili niz saopštenja koji su sugerisali to da će Photoshop CC naći svoj put do iPad uređaja.

Ono što bi obradovalo iPad korisnike jeste to što će moći da bolje edituju slike dok su u pokretu.

Naime, nadolazeći softver koristi isti kod poput svoje desktop varijante kako bi ponudio što veći izbor alata, uz optimizovan interfejs za input olovke ili prsta.

Opširnije...
 

uto

16

okt

2018

Preminuo Paul Allen (65), suosnivač Microsoft-a Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AllenSvet tehnologije je ostao bez Paul Allen-a, suosnivača Microsoft-a koji je preminuo u svojoj 65. godini usled komplikacija od Non-Hodgkin lymphoma-e.

Allen se borio sa rakom godinama unazad, još od kada je prvi put dijagnostikovan 1982., izlečen 2009. godine, i nakon što je objavio da se rak vratio prvog oktobra.

Za sobom je ostavio svoju sestru, a dece nije imao. Allen je kreirao Microsoft zajedno sa Bill Gates-om 1975. godine, i on je Microsoft-u ujedno dao i ime.

Opširnije...
 

pon

15

okt

2018

Lažni Flash update - upgraduješ softver, dobiješ crypto-mining malware Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

FlashKako tvrdi firma zadužena za sajber-bezbednost, Palo Alto Networks, otkriven je lažni Flash updater koji je od avgusta zadavao glavobolje korisnicima računara.

Naime, lažni updater instalira datoteke koji skrivaju bota zaduženog za rudarenje kriptovaluta koji se zove XMRig, koji majnuje za Monero.

Međutim, postoji jedna kvaka - dok lažni updater instalira XMRig malware, takođe update-uje i Flash korisnika.

Opširnije...
 

pon

15

okt

2018

Epic Games tužio jutjubera zbog Fortnite cheat-ova Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

FortniteBrojni cheat-eri su odavno postali mete tima iz Epic Games, ali ovoga puta je jedan od poznatijih jutjubera izvukao deblji kraj.

Naime, razvojni tim je podneo tužbu protiv jutjubera Brandon Lucas-a, bolje znanog kao Golden Modz, kao i njegovog čestog partnera Colton Conter-a, znanog kao Excentric, zbog korišćenja i prodavanja cheat-ova.

Opširnije...
 

pon

15

okt

2018

Google-ov AI uočava rak dojke brže nego ljudi Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

GoogleGoogle je odlučio da dodatno dokaže da bi AI mogao postati dragocen u otkrivanju raka.

Istraživači kompanije su razvili deep learning alat koji može otkriti napredni rak dojke uz veću tačnost od patologa kada gledaju slajdove.

Tim je obučio svoj algoritam (Lymph Node Assistant, iliti LYNA) da prepozna osobine tumora koristeći dva seta patoloških slajdova, što mu daje mogućnost uočavanja metastaze u najrazličitijim uslovima.

Opširnije...
 

sub

13

okt

2018

Stigle su Facebook-ove 3D fotografije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Facebook 3DTokom F8 konferencije održane u maju, Facebook je objavio da radi na funkciji koja će tipičnu 2D sliku učiniti trodimenzionalnom kada se objavljuje u News Feed-u.

Sada je zvanično počelo prikazivanje 3D fotografija svima, omogućavajući korisnicima da "ožive scene uz dubinu i pokrete".

Sve što treba da uradite je da snimite fotografiju u portretnom režimu, a zatim počnete da pravite novi post na Facebook-u.

Opširnije...
 

pet

12

okt

2018

Instagram uočava nasilje na slici uz mašinsko učenje Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

InstagramInstagram odavno ima podešene parametre kako bi uočio nasilne komentare koje bi bili eliminisani.

Međutim, slične tehnike se sada upražnjavaju i na fotografije.

Naime, društvena mreža predstavlja sistem koji koristi mašinsko učenje kako bi "proaktivno" uočili nasilje na fotografijama ili njihovim naslovima.

Opširnije...
 

pon

08

okt

2018

Fortnite nagrađuje kreatore kada kupe in-game predmete Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

FortniteIz Epic Games-a navode da su došli na simpatičnu ideju za sve one koji kreiraju unikatne Fortnite video materijale.

Da li biste voleli da budete plaćeni kada god neko kupi opremu unutar igre?

Naime, lansira se Support-A-Creator Event koji šalje pravi novac onima koji proizvode sadržaj na servisima poput Twitch-a i YouTube-a kada gejmeri odluče da potroše nešto V-Bucks-a na in-game item-e.

Opširnije...
 


Strana 1 od 56