| Vesti | Ostalo | YouTube banuje opasne izazove
Ostalo

YouTube banuje opasne izazove

YTE

YouTube je odlučio da preduzme mere povodom brojnih video materijala gde korisnici učestvuju u „izazovima“ koji kruže internetom.

Iz tima kompanije navode da, dok neke aktivnosti mogu biti tolerisane, uvek postoji mogućnost gde bi jedna nepažljiva akcija dovela ljude u opasnost.

Sve ove mere zaštite su podignute na viši nivo usled Bird Box-inspirisanih izazova.

Video gigant je ažurirao svoje smernice kako bi direktno zabranio sve izazove i šale koje su opasne ili štetne, uključujući aktivnosti koje uzrokuju „ozbiljne emocionalne probleme“ za decu.

Nastupiće dvomesečni grejs period kada YouTube neće strajkovati kanale koji krše pravila, mada će i dalje ukloniti sve uvredljive videozapise objavljene pre ili tokom tog perioda.

Ovakve promene dolaze samo nekoliko dana nakon što se tinejdžer automobilom zaleteo u druga vozila dok je pokušavao da izvede Bird Box izazov, u kojem ljudi pokušavaju da se kreću uz povez preko očiju u istoimenom Netflix filmu.

Pored ovog ažuriranja pravila, YouTube sada takođe preti napadima na kanale koji „na užasavajuć način“ krše pravila sa thumbnailovima svojih video zapisa ili web linkovima, čak i ako su sami video snimci bezbedni.

Korisnici koji budu prikupili višestruke opomene izgubiće pristup custom thumbnail-ovima, a oni koji dobiju tri opomene za 90 dana potpuno će izgubiti svoje naloge. Dvomesečni grejs period važi i za ove promene.

 

Izvor: YouTube

 

Komentarišite na forumu…