| Vesti | Ostalo | Startit Centar Beograd: Primena grafičkog dizajna u interaktivnim medijima
Ostalo

Startit Centar Beograd: Primena grafičkog dizajna u interaktivnim medijima

U četvrtak, 21. marta, sa početkom u 18 časova biće održana interaktivna radionica u beogradskom Startit Centru.

„Ako jedna slika govori hiljadu reči – onda jedna animacija govori deset hiljada. Zato će uz malo truda i jednostavne alate prisutni naučiti da učine svoj sadržaj atraktivnijim, dodajući pokret grafičkim elementima“ – navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu posetiti beogradski Startit Centar od 18 časova, kada će se održati radionica posvećena stvaranju animacija.

Naime, sama radionica predstavlja prolazak kroz proces pravljenja jednostavne “flat” animacije.

Prisutni će na različitim primerima videti kako jednostavna animacija može da doprinese sadržaju interaktivnih medija, tako što povećava interesovanje korisnika.

Takođe će raditi i na konkretnom primeru sa pripremljenim fajlovima za jednostavnu flat animaciju.

Uz pomoć predavača, učesnici će proći i kroz proces pripreme i čuvanja animacija za određene medije. Za ovu radionicu će biti potrebni Adobe Illustrator, Adobe After Effects + online programi i resursi.

Ova radionica je osmišljena za grafičke dizajnere koji imaju određeno iskustvo u izradi jednostavnih ilustracija ili ikonica. Predavači su Nikola Dimitrijević, Senior Designer, uz asistenta Marinu Rajić, Junior Designer.

Događaj će se održati 21. marta od 18 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Prisustvo ovoj radionici je besplatno, ali je broj učesnika na radionici ograničen, a selekcija će se raditi na osnovu priloženih portoflija ili radova.

 

Izvor: Startit Centar Beograd

 

Komentarišite na forumu…