| Vesti | Ostalo | SoundCloud ostaje bez drugog suosnivača
Ostalo

SoundCloud ostaje bez drugog suosnivača

SC

Suosnivač SoundCloud-a Eric Wahlforss je odlučio da se povuče sa svoje funkcije na ovoj platformi za razmenu muzičkog sadržaja.

U svom saopštenju koje je podelio na Twitter-u, Wahlforss je naveo da će preuzeti savetničke obaveze počevši od 1. marta.

„Nakon više od jedanaest godina građenja naše predivne platforme, shvatio sam da je sada pravo vreme da se odmorim, prisetim i razmislim o onome što bih sledeće kreirao“, navodi Wahlforss.

Samim tim, odlaskom Wahlforss-a, ovo ujedno znali da oba osnivača SoundCloud-a više nisu uključeni u svakodnevne operacije u kompaniji.

Suosnivač Alex Ljung je napustio svoju funkciju glavnog izvršnog direktora u julu 2017. godine, i njegovu funkciju je nasledio bivši glavni izvršni direktor Vimeo-a Kerry Trainor.

Ova muzička platforma je prošla kroz poprilično turbulentan period, kako su bili na korak od zatvaranja 2017. godine. Početkom te godine, kompanija je navela da je finansijska situacija alarmantna, kao i da im je falilo sredstava kako bi ovaj sajt ostao aktivan.

U julu, oko četrdeset odsto zaposlenih je ostalo bez posla, 173 radna mesta su izgubljena, a kancelarije u San Francisku i Londonu su zatvorene zbog mera štednje. Kompanija je pokušala da pridobije korisnike uz novonastali servis pretplatnički servis bez reklama, SoundCloud Go, još 2016. godine, ali od samog lansiranja, SoundCloud je dobio pregršt negativnih komentara.

U avgustu 2017. godine, činilo se da stvari kreću bolje za SoundCloud, kako je grupa od nekoliko investitora odlučilo da uloži 170 miliona dolara u kompaniju.

I kroz celu turbulentnu situaciju, Ljung je insistirao da SoundCloud ne napušta internet kutak ni po koju cenu. Wahlforss i dalje stoji prema svojim rečima da je platforma „dom za preko 20 miliona kreatora“, kao i 175 miliona mesečnih slušalaca. „Naš tim je jači nego ikad, i imamo veoma uzbudljive planove za 2019. godinu“, navodi Wahlforss.

 

SC 01

 

Izvor: SoundCloud

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi