Quantcast

sub

26

maj

2018

Samsung otvara nove AI centre u Kanadi, Rusiji i UK Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AI CentarCentar za istraživanje i razvoj kompanije Samsung Electronics SET, Samsung Research, je najavio je otvaranje tri nova Centra za veštačku inteligenciju (AI) u Kembridžu, Torontu i Moskvi (biće otvoren 29.maja), sa ciljem ojačanja potencijala i dodatnog istraživanja veštačke inteligencije namenjene korisnicima.

Samsung Research rukovodi najnovijim projektima kada je reč o o širenju globalnih istraživačkih potencijala za veštačku inteligenciju kompanije Samsung.

U domenu rada centra je bilo je i otvaranje novih Centara za veštačku inteligenciju prošlog novembra u Seulu i u Silicijumskoj Dolini u januaru ove godine.

Sa tri nova centra, biće operativan u pet Centara za veštačku inteligenciju širom sveta. Takođe, obezbedivši globalne stručnjake za veštačku inteligenciju, Samsung Research planira da proširi broj naprednih istraživača u ovom domenu na oko 1.000 istraživača do 2020. godine.

„Samsung ima dugu istoriju u potrazi za inovacijama i uzbuđeni smo što donosimo tu istu strast i tehnološko vođstvo u područje veštačke inteligencije“, izjavio je Hyun-suk Kim, predsednik i direktor kompanije Samsung Research na svečanom otvaranju novog Centra za veštačku inteligenciju u Kembridžu.

„Sa novim centrima i zapošljavanjem vodećih stručnjaka na terenu, naš cilj je da budemo pokretač promena u industriji veštačke inteligencije“.

Samsungov Centar u Kembridžu će voditi Endrju Blejk, prethodno direktor kompanije Microsoft's Cambridge Laboratory i pionir u razvoju teorije i algoritama koji nastoje da omoguće računarima da se ponašaju kao mašine koje vide. Saradnjom sa eminentnim stručnjacima iz tog polja, poput profesorke Maje Pantić (Imperial College), Samsungov Centar za veštačku inteligenciju u Kembridžu će igrati ključnu ulogu u naprednim AI istraživanjima za Samsung Research.

„Ovaj novi Centar znači našu predanost napretku veštačke inteligencije“, rekao je Endrju Blejk i dodao: „Istraživanje će nam pomoći da bolje razumemo ljudsko ponašanje, istovremeno istražujemo područja kao što su prepoznavanje emocija i dalje širimo granice komunikacije sa korisnicima kako bismo razvili AI tehnologije koje poboljšavaju živote ljudi“.

 

AI Centar 01

 

Samsungov AI Centar u Torontu vodiće dr Lari Hek, viši potpredsednik kompanije Samsung Research America (SRA) i stručnjak za tehnologije virtuelnih ličnih asistenata, kao i direktor SRA centra za veštačku inteligenciju. Centar u Torontu podržaće svoje istraživačke napore u temeljnim AI tehnologijama uz stratešku saradnju sa glavnim univerzitetima u Kanadi.

Očekuje se da će Samsungov centar za veštačku inteligenciju u Moskvi iskoristiti ruska znanja u matematici, fizici i drugim naukama. Planirano je da se uključe vodeći stručnjaci za veštačku inteligenciju kao što su profesor Dmitrij Vetrov (Viša škola za ekonomiju) i profesor Viktor Lempitski (Institut za nauku i tehnologiju Skolkovo), koji će voditi istraživanja o algoritmima AI. U svojoj viziji za AI, Samsung se fokusira na pet osnovnih aspekata tokom vođenja istraživanja.

To uključuje - veštačku inteligenciju (AI) koja je „fokusirana na korisnika“, kroz realizaciju  personalizacije putem multi-modalnog interfejsa; „Stalno učenje“, kroz kontinuirano samouko učenje iz podataka; „Uvek tu“, kao ambijentalna usluga; „Uvek korisno“, uz minimalnu intervenciju korisnika i odgovora na zahteve; i „uvek siguran“, obezbeđujući sigurnost korisnika i privatnost.

 

Izvor: Samsung

 

Komentarišite na forumu...