| Vesti | Ostalo | RotoSub i Noctua objavili partnerstvo
Ostalo

RotoSub i Noctua objavili partnerstvo

uvodna

RotoSub, specijalista u razvoju sistema za aktivnu redukciju buke (ANR – Active Noise Reduction) i Noctua, kompanija koje je svoje resurse posvetila razvoju i proizvodnji najtiših računarskih ventilatora i rashladnih sistema, nedavno su objavile strateško partnerstvo u razvoju i komercijalizaciji računarskih ventilatora sa ugrađenim ANR sistemom. Noctua će prvi prototip ventilatora sa ANR sistemom prikazati na nadolazećem računarskom sajmu COMPUTEX 2012, koji će biti održan u Taipeiju početkom juna meseca.

Aktivna redukcija buke (još poznata i kao Active Noise Cancellation i Active Noise Control) je tehnika kojom se generišu zvučni talasi suprotne faze u odnosu na izvor buke, kako bi se redukovalo njihovo nepovoljno dejstvo na ljudski sluh. Marten Oretorp i Lars Strombak, stručnjaci kompanije RotoSub, su osmislili sistem koji omogućava ventilatoru da emituje zvučne signale koji poništavaju buku koju generišu ležaj ventilatora i strujanje vazduha, čime se osetno umanjuje količina buke koju takav ventilator emituje.

 

ROTOSUB 02

 

RotoSub-ova patentirana tehnologija za redukciju buke omogućava da se postigne odnos buke i performansi koji nije moguće postići konvencionalnim sredstvima aerodinamičkih i akustičkih optimizacija. “Naš cilj je da da postignemo 80% više protoka vazduha i 120% veći statički pritisak, po količini buke koja odgovara oroginalnom Noctua NF-F12 ventilatoru“, izjavio je je Martin Oretorp.

Izum Marten Oretorpa i Lars Strombaka je prekretnica na polju primenjene tehnike o redukciji buke“, izjavio je Rolan Mosig, CEO kompanije Noctua. “Naš cilj je oduvek bio pomeranje granica akustičke optimizacije, i ovo partnerstvo će nam omogućiti da ojačamo naše tehnološko vođstvo u premijum sektoru rashladne opreme namenjene PC računarima“.

 

ROTOSUB 01

 

Funkcionalan prototip sa implementiranom tehnikom aktivne redukcije buke će biti prikazan na sajmu COMPUTEX 2012, koji se održava u Taipeiju od 5-og do 9-og juna na štandu kompanije Noctua.


Izvor: Noctua


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar