| Vesti | Ostalo | Pai: Kraj Net Neutrality 11. juna
Ostalo

Pai: Kraj Net Neutrality 11. juna

U PDF press saopštenju koje je stiglo iz kancelarije Ajit Pai-ja, kao zvaničan datum kraja Net Neutrality se pominje 11. juna, skoro tri godine nakon što je stupila na snagu.

Bivši zastupnik Verizon mreže je ponovo naglasio da Internet nikada zapravo nije bio slomljen. „11. juna, imaćemo framework koji će podstići inovacije i ulaganja u mrežu naše zemlje, tako da će svi Amerikanci, bez obzira gde žive, imati pristup boljem, jeftinijem, kao i bržem internet pristupu, kao i poslovima, mogućnostima, i platformama za slobodno izražavanje“ – navodi Pai.

Ipak, u drugom press saopštenju iz FCC-a, komesar Jessica Rosenworcel je osudila Pai-jev potez, naglasivši da je odluka „duboko razočaravajuća“.

„FCC je na pogrešnoj strani istorije, pogrešnoj strani zakona, i pogrešnoj strani američkog naroda“, navodi Rosenworcel. Takođe, ona navodi da će „nastaviti da diže svest“ o podršci za Net Neutrality, pozivajući ostale da joj se pridruže.

Američki senat je odlučio da održi sednicu, zakazanu za sledeću nedelju, gde bi se izglasalo ukidanje Pai-jeve odluke. Ukoliko senatu ovo pođe za rukom, House of Representatives će morati da preuzme slične mere pre nego što Pai-jev mehanizam bude nadjačan.

 

Izvor: FCC

 

Komentarišite na forumu

Tagovi