| Vesti | Ostalo | Microsoft i National Geographic udružili snage radi AI istraživanja
Ostalo

Microsoft i National Geographic udružili snage radi AI istraživanja

Microsoft i National Geographic su partneri na novom programu koji će usmeriti milion dolara ka projektima koji koriste AI za rešavanje problema životne sredine.

Između pet i 15 projekata biće izabrani kao saradnici AI for Earth Innovation Grant programa, a dobitnici istraživanja će dobiti sredstva, pristup Microsoft-ovom Cloud-u i AI alatima, uključivanje u zajednicu National Geographic Explorer Community i vezu sa National Geographic Labs-om.

„Microsoft stalno istražuje granice onoga što tehnologija može da uradi i šta može učiniti ljudima i svetu“, izjavio je Lucas Joppa, naučni direktor za zaštitu životne sredine kompanije Microsoft.

„Verujemo da ljudi i računari, koji rade zajedno kroz AI, mogu promeniti način na koji društvo prati, modeluje i upravlja prirodnim sistemima Zemlje.“

U sličnom aspektu, Google je najavio partnerstvo sa UN Environment-om koji će organizacijama i vladama pružiti podatke o uticaju ljudskih aktivnosti na ekosisteme u realnom vremenu. Grant aplikacije su sada otvorene za istraživače i ostaće otvorene do 8. oktobra.

Projekti treba da se fokusiraju na očuvanje biodiverziteta, klimatske promene, poljoprivredu ili vodu, a zahtevi za finansiranje moraju biti 200.000 dolara ili manje.

Svi modeli koji se generišu kroz resurse obezbeđeni grant-ovima moraju biti otvoreni, tako da i drugi istraživači mogu koristiti alate. Primaoci će biti objavljeni u decembru.

 

Izvor: Microsoft

 

Komentarišite na forumu…