| Vesti | Ostalo | Koo Bon-moo (73), predsednik LG Group, preminuo
Ostalo

Koo Bon-moo (73), predsednik LG Group, preminuo

LG

Predsednik LG Group, Koo Bon-moo, je izgubio bitku sa moždanom bolešću u 73. godini života, navodi se u saopštenju kompanije.

Koo Bon-moo je pripadao trećoj generaciji osnivača LG-a, a zaposleni i svi koji su imali prilike da sarađuju sa njim navode da je on bio glavni zaslužni za uspeh ove kompanije do današnjeg dana.

Postao je predsednik 1995. godine, kada je LG nosio ime Lucky Goldstar, i u narednim godinama, posvetio se međunarodnom širenju kompanije, kao i investiranju u nove tehnologije, poput LCD displeja, i litijum-jonskih baterija.

Pod njegovim rukovođenjem, kompanija je zabeležila veliki rast u prihodima, a sam Bon-moo je akcentovao značaj istraživanja i razvoja.

„Kada je postao treći predsednik LG-ja sa 50 godina, 1995. Koo je osnovao tri ključna biznisa – elektroniku, hemiju i telekomunikaciju, vodio globalnu kompaniju LG i doprineo industrijskoj konkurenciji i nacionalnom ekonomskom razvoju.“ – navodi se u saopštenju LG-ja.

Takođe, pod njegovim rukovodstvom, LG je uplovio u telekomunikacijske vode i oformio LG Uplus. Njegovu funkciju će naslediti njegov sin, Kwoo Kwang-mo, kojeg je odabrao par meseci unazad.

 

Izvor: LG

 

Komentarišite na forumu

Tagovi