| Vesti | Ostalo | Kim Dotcom tuži vladu Novog Zelanda za 6.8 milijardi dolara
Ostalo

Kim Dotcom tuži vladu Novog Zelanda za 6.8 milijardi dolara

Kim

Osnivač poznatog sajta za razmenu podataka MegaUpload, Kim Dotcom, tuži vladu Novog Zelanda za 6.8 milijardi dolara.

Prema navodima BBC-ja koji su u posedu legalnih dokumenata, naime, Kim se odlučio na tužbu zbog uništenja njegovog posla, gubitka reputacije, propuštenih poslovnih prilika, pravnih troškova, kao i propuštenih prilika za kuću koju je rentirao.

Takođe, BBC je procenio da, da je MegaUpload potrajao do današnjeg dana, celokupni sajt za razmenu podataka bi bio vredan oko 10 milijardi dolara.

Dotcom drži, naime, 68 procenata udela u kompaniji, koja je ugašena 2012. godine nakon intervencije FBI. On takođe tvrdi da je njegovo hapšenje, kao i gašenje njegove kompanije koje je usledilo nedugo nakon toga, protivzakonito.

Dotcom je u intervjuu za BBC, izneo i činjenicu da „pod zakonom o autorskim pravima Novog Zelanda, online kršenje autorskih prava nije zločin“.

„Od mene se neće očekivati da prihvatim sve gubitke sebi i svojoj porodici kao rezultat akcija novozelandske vlade.“ – dodaje Dotcom. On će uskoro biti izručen SAD, gde će odgovarati zbog optužbi za kršenje autorskih prava, kao i pranja novca.

Saslušanje je zakazano za 20. februar.

 

Izvor: BBC

 

Komentarišite na forumu