| Vesti | Ostalo | Canon je imenovao novog predsednika i EMEA CEO
Ostalo

Canon je imenovao novog predsednika i EMEA CEO

Canon

Iz Canon EMEA su stigle informacije da je Yuichi Ishizuka imenovan za novog predsednika i glavnog izvršnog direktora ogranka kompanije Canon za Evropu, Bliski istok i Afriku (EMEA).

Na toj poziciji je nasledio Rokus van Iperena, koji se povlači nakon šest godina obavljanja te funkcije. Rokus van Iperen, odlazeći glavni izvršni direktor za EMEA regiju i viši izvršni direktor u Canon Inc, imenovan je 2012. godine za predsednika i glavnog izvršnog direktora u Canon Europe, nakon uspešne karijere u Océ NV.

Prvobitno zadužen za što bržu i lakšu integraciju kompanije Océ u poslovanje Canon-a, uspešno je predvodio nekoliko drugih značajnih akvizicija, kako bi potpomogao realizaciju strategije digitalizacije kompanije.

Zaslužan je i za stvaranje portfolija fokusiranog na rešenja i postavljanje temelja novih delatnosti u područjima velikog rasta, kao što su mrežna vizuelna rešenja (NVS). Yuichi Ishizuka, donedavno predsednik i glavni operativni direktor kompanije Canon USA, preuzeo je 1. aprila svoje nove dužnosti predsednika i glavnog izvršnog direktora u Canon EMEA.

Ishizuka, koji je istovremeno i izvršni direktor kompanije Canon Inc, pred sobom ima zadatak jačanja i rasta u postojećim osnovnim delatnostima, uz istovremeno korišćenje znanja brenda iz oblasti grafičkih rešenja za širenje u novim oblastima kao što su NVS, industrijska oprema i komercijalna štampa.

Poseduje veliko znanje i međunarodno iskustvo iz drugih regiona, u kojima je bio na visokim položajima u raznim oblastima Canon-ovog poslovanja u Severnoj, Centralnoj i Južnoj Americi, kao i u Japanu. Nova funkcija će mu biti prvo imenovanje u Evropi.

„Canon je nesporni lider u oblasti potrošačkih i poslovnih grafičkih rešenja, sa milionima korisnika širom EMEA regije, u kojoj smo prošle godine proslavili 60 godina poslovanja,” istakao je Ishizuka. „Čast mi je što ću biti na čelu ovog tima u sledećoj fazi inovacija i rasta, u veoma uzbudljivom i dinamičnom periodu za kompaniju.”

 

Izvor: Canon EMEA

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi